Cong

4,5
4 betyg
Redigera Cong

Anrik historia möter modern vietnamesisk matlagning under tegelvalven vid Kornhamnstorg. Här huserar nämligen Cong, som tar smakrik streetfood till slingriga kullerstensgator i Gamla stan.

Krispigt, salt, sött och starkt – här är man inte rädda för smak. Cong satsar fullt ut på vietnamesiska sådana i både mat och dryck. Hit kan du komma såväl för en välsmakande lunch som en avslappnad drop in-middag, eller en AW med spännande drinkar och noga utvald öl.

Det här är inte ditt vanliga hål i väggen. Restaurangen har satsat lite extra på inredningen och kombinerar Gamla stans vackra tegelvalv med stilrena designval till ett modernt nordiskt-asiatiskt krypin. Sommartid öppnar uteserveringen för mysigt häng intill gröna Kornhamnstorg, med utsikt över Slussen och Stockholms inlopp.

Under lunchen är det dagens som gäller, enklare rätter som wok med val av antingen vegetariskt eller kött och som lämpar sig lika väl för take away som att ätas på plats. Till middag byter man meny till en lite mer avancerad, men lika avslappnad variant, med rätter i sharingstorlek. Här finns något för de flesta smaker och preferenser; mindre rätter som krispiga vårrullar, fräscha sallader, skaldjur och tofu, såväl som större nudel- och rishistorier och vietnamesiska mackor. Till det dricker man Congs egna cocktails, den singaporianska ölen Tiger, naturviner eller alkoholfria alternativ som lemonad och läsk.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
21 maj 2023

Vi testade lunchen på Cong.
Maten är god men när lunchen hamnar runt 200 kr så borde den vara bättre. Kan nog vara ett schysst aw ställe.

15 okt 2022

Riktigt bra smårätter och en väldigt trevlig ägare.

21 mar 2023

Otroligt härlig atmosfär med bra musik och overall känsla. Perfekt för AWs och sköna häng med riktigt gött käk där man får mycket mer än väntat för pengarna!

31 jan 2023