Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Grill Ruby

2,9
9 betyg
Redigera Grill Ruby

Den sanna grillveteranen Grill Ruby lockar restauranggäster på mils avstånd. Med ett idealiskt läge längs mysiga Österlånggatan i Gamla stan bredvid systerkrogen vägg-i-vägg, Bistro Ruby, bjuder restaurangen på härlig atmosfär både utanför och innanför väggarna. Restaurangens inriktning förstår man redan vid första kontakten, här serveras renodlade amerikanska rätter med robust Texas-ton.

Här varvas förrätter som grillade pilgrimsmusslor och mexikanska klassiker med träkolsgrillat kött och amerikansk brunch. Men rätten som är allra populärast och har blivit en riktig snackis både bland gäster och press är Grill Rubys klassiska hamburgare. Den har länge varit känd som bäst i stan och lovorden har öst in över den maffiga burgaren - bland annat utnämnd till bäst i stan av DN På Stan samt 4:e bäst. Till huvudrätterna väljer man mellan ett gäng olika tillbehör, allt från sidorätter som pommes frites, bakad potatis och olika sallader till såser och andra tillbehör som bearnaise, tomatsalsa och guacamole. Efterätterna är också de många och frestande - chokladmoussen smälter i munnen och cheesecaken är 'to die for'.

På Grill Ruby kan man också bara slinka in för en cocktail eller ett glas vin i baren. Den lagom stimmiga stämningen är som gjord för en kväll i trevligt sällskap. Kanske för bulligt för att ta med sig farmor och farfar på 80-årsjubileum, men i alla andra fall känns den livade stämningen alltid som något positivt. Och bli inte förvånad om du mellan borden får syn på en kändis. De trillar in titt som tätt. Den avslappnade atmosfären välkomnar alla typer av restaurangbesökare, som alla delar passionen för mästerligt tillagat kött. Avsluta en dags stadsstrosande med en grande finale i amerikansk anda.

Den amerikanska brunchen serveras helger från kl 12.

Se även Bistro Ruby

Användarbilder på Grill Ruby Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
6 jun 2016

Grill Ruby överträffade mina förväntningar! Trevligt ställe men framförallt jättegod mat. Burgare med tillbehör som höll hög standard. Personalen var trevlig och hjälpsam!

21 dec 2014

Åt helglunch på Grill Ruby för några månader sen och var helt klart nöjd med besöket. En hamburgare och en steak sandwich åt vi, båda goda. Trevlig personal också.

Här om dagen var vi tillbaka, men för middag. Denna gå... Visa hela »

15 okt 2018

Alla rätt
Mat, super service, miljö, musik

3 apr 2016 · Uppdaterad

För tre år sedan var jag här för första gången och hade en väldigt bra upplevelse. Både maten och servicen levererade på hög nivå. Det var en aningen dyrt men det speglades ändå i det man fick.

Förra veckan var jag... Visa hela »

2 jun 2016

Har bara testat deras brunch meny. Inget är väl direkt bra eller dåligt, helt enkelt okej. Men har haft trevlig och bra service!

9 jun 2018

Brukade älska detta ställe men de senaste gångerna har det känts oinspirerat och lite trött. Det krävs en rejäl uppryckning för att komma tillbaka.

22 sep 2016

Trevligt ställe m god mat

6 jun 2015

Jag har bara testat Grill Ruby en gång, då blev det burgaren som var riktigt bra. Helt klart ett trevlig ställe som funkar för de flesta tillfällena!

25 jun 2016

Om jag kunde hade jag tagit 5 minus stjärnor! Aporna på Skansen hade slagit bättre i kassan! Maten var hel okey men hovmästaren var arrogant och otrevlig även fast det var restaurangens personal som gjorde fel! Mitt förslag är att gå någon annan stans!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.