Essence

5,0
1 betyg
$$$$
Lyxrestaurang
Restaurang med ett chef's table
Hemsida
Instagram
Essence
5,0
1 betyg
Hemsida
Instagram
Antal sittplatser: 16
Kort om maten: Satt avsmakningsmeny om 8 rätter
Bra att veta: Alla sittningar bokas i förväg (ej drop-in)

Exklusiv counter dining-upplevelse med unika smakkombinationer 

Med endast 16 platser erbjuder Essence en exklusiv matupplevelse i avsmakningsformat om åtta serveringar. I den sobra lokalen i Kristineberg sitter alla gäster tillsammans vid chef's table och serveras gemensamt direkt av kockarna.

Essence, som tidigare huserade i Västerås, slog hösten 2023 upp dörrarna till restaurangen som ligger inhyst i ett strykjärnsformat bostadshus intill Kristinebergs tunnelbanestation. Här råder avskalad elegans med dova toner av mörkt grönt och trä, vitrinskåp belamrade med vinflaskor och en lounge med grå soffor. Restaurangens höga ambitionsnivå till trots är stämningen avslappnad och påminner snarare om ett inbjudande vardagsrum, med plats för totalt 16 gäster per kväll.

Essences hjärta ligger i det så kallade counter dining-bordet, från vilket gästerna har full uppsikt över kockarnas arbete med kvällens meny. I det öppna köket sammanför man klassiska och nya smaker, och serverar dessa i modern och elegant utformning. För att ge varje gäst en unik och överraskande upplevelse uppdateras avsmakningsmenyn så ofta som dagligen, bortsett från några stående signaturrätter som noggrant arbetats fram genom åren. I enlighet med kreationerna i köket är även dryckespaketen, som finns att välja både med och utan alkohol, väl genomtänkta för att matcha maten. 

Föreslå ändringar

Användarbilder från Essence Användarbilder