Essence

5,0
3 betyg
$$$$
Lyxrestaurang
Restaurang med ett chef's table
Essence
5,0
3 betyg
Antal sittplatser: 16
Kort om maten: Satt avsmakningsmeny om 8 rätter
Bra att veta: Alla sittningar bokas i förväg (ej drop-in)

Exklusiv counter dining-upplevelse med unika smakkombinationer 

Med endast 16 platser erbjuder Essence en exklusiv matupplevelse i avsmakningsformat om åtta serveringar. I den sobra lokalen i Kristineberg sitter alla gäster tillsammans vid chef's table och serveras gemensamt direkt av kockarna.

Essence, som tidigare huserade i Västerås, slog hösten 2023 upp dörrarna till restaurangen som ligger inhyst i ett strykjärnsformat bostadshus intill Kristinebergs tunnelbanestation. Här råder avskalad elegans med dova toner av mörkt grönt och trä, vitrinskåp belamrade med vinflaskor och en lounge med grå soffor. Restaurangens höga ambitionsnivå till trots är stämningen avslappnad och påminner snarare om ett inbjudande vardagsrum, med plats för totalt 16 gäster per kväll.

Essences hjärta ligger i det så kallade counter dining-bordet, från vilket gästerna har full uppsikt över kockarnas arbete med kvällens meny. I det öppna köket sammanför man klassiska och nya smaker, och serverar dessa i modern och elegant utformning. För att ge varje gäst en unik och överraskande upplevelse uppdateras avsmakningsmenyn så ofta som dagligen, bortsett från några stående signaturrätter som noggrant arbetats fram genom åren. I enlighet med kreationerna i köket är även dryckespaketen, som finns att välja både med och utan alkohol, väl genomtänkta för att matcha maten. 

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Essence Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
3

Recensioner av Essence

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

En fantastisk upplevelse för både smaksinnen och ögon. Flera användbara mattips fick man också. Hoppas Michelin hittar hit!

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
3

Representerar du Essence?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Essence?

På Essence serveras bland annat:

  • Fusion

Vad kostar det att äta på Essence?

Essence ligger i prisklassen Hög ($$$$).

Är det dyrt att äta på Essence?

Essence ligger i den högsta prisklassen, så som besökare kan förvänta sig att betala mer än på de flesta andra restauranger.

Var ligger Essence?

Essence ligger på Hjalmar Söderbergs Väg 10, 112 14, Kungsholmen. I närheten ligger Kristineberg, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Kristineberg (ca 150m).