Recension av Kanto STHLM – av Maria G.

Texten har översatts automatiskt.

Till slut tog jag mig till den första filippinska bistrorestaurangen i Stockholm. Vi beställde provtallriken som bestod av vårrullar, "Lechon" stekt griskött och stekt kyckling. Det inkluderar även mangosalladen. Och så beställde vi Pumpa med kokosmjölk vid sidan av också. Och så beställde vi chiffongtårtan "Buko Pandan" till efterrätt. Den övergripande presentationen och matfärgkombinationen, när den serverades av rätterna, var trevlig. Doften som jag förväntade mig att känna var dock inte densamma som någon annan asiatisk mat, det fanns ingen doft av maten när den serverades. Jag förväntade mig mer av den lockande och inbjudande doften från en lokal Fil-mat hemma i Filippinerna. När det gäller smaken på rätterna vi beställde fanns det inget wow-ögonblick i min gom är jag rädd :-(, rätterna kan vara av vilken asiatisk rätt som helst och det fanns ingen touch av den ikoniska smaken av autentiska filippinska rätter. Jag förväntade mig att beställa ikoniska rätter som "Chicken or Pork Adobo" och/eller den ikoniska "Pinakbet" när jag fick chansen att gå till en Fil Restaurant hemifrån, men den här gången var bara en vanlig maträtt som vilken restaurang som helst kan laga och servera. Det fanns ingen skillnad på vilken maträtt som serverades.

Filippinska rätter är fulla av spännande och vackra smaker att använda, särskilt när en maträtt kommer från olika delar av Filippinerna. Om en restaurang har en kock som är från södra eller norra Filippinerna tycker jag att det är bra att dra nytta av deras expertis när det gäller matlagning från den delen av landet så att vi kan smaka på skönheten i vad som har att erbjuda från äkthetsdelen av PHils. att marknadsföra den här i Sverige.

Jag har varit på flera asiatiska restauranger här i Stockholm, till exempel indisk mat, Alla curryrätter kan vara vad som helst men om en indisk restaurang kan servera curry på ett riktigt indiskt sätt gör skillnad och det var det jag saknade här för de filippinska rätterna, det var ingen skillnad eller exceptionella kvaliteter på en unik maträtt jämfört med andra asiatiska rätter i Stockholm. Den måste erbjuda en USP-unik Selling Point-rätt för att sticka ut och en unik upplevelse, som jag nämnde tidigare, erbjuda en ikonisk Adobo eller Pinakbet för att sticka ut från resten och använda sig av kockens expertis om rätternas äkthet. Inte säker på om restaurangen marknadsför en Fil fusion-restaurang eller autentiska filippinska rätter så min gom är förvirrad och lite besviken.

All personal är mycket vänlig och snäll och jag tror att kocken bakom den stängda dörren också är vänlig. Jag såg även flera svenskar som åt där när jag var där vilket gjorde mig så stolt (förhoppningsvis en återkommande kund i framtiden) eftersom detta är en pop-up typ av restaurang, nyfikenheten på folk är hög, och om vi ger smaken av kärlek vid första smaken kommer att vara en av nycklarna till det framtida permanenta hemmet för denna restaurang i Stockholm och att sätta landet Filippinerna på karta över kulinarisk expertis i Norden. På en annan punkt skulle jag också vilja föreslå att man ser över prisnivån för varje maträtt. Detta måste vara i enlighet med restaurangens prisnivå. Jag tycker att det är lite dyrt – till exempel måste en förrättsrätt ha samma prisnivå som en förrätt och inte en fullprismåltid. På så sätt kan det vara bra att jämföra med de andra restaurangerna i det området, det måste vara jämförbart prissatt.

Jag tror att ägaren och personalen på denna Fil bistro gör sitt bästa för att göra denna restaurang att betraktas som en "att gå för att äta autentiska filippinska rätter". Jag hoppas att denna översyn kommer att betraktas som konstruktiv, eftersom det är syftet med denna översyn. Mabuhay och More Power till en ny plats snart och nya perfektioner mot ett framgångsrikt filippinskt kök ställe att vara på i Sverige.