Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Kung Carls Bakficka

3,4 • 13 recensioner
Kung Carls Bakficka

Mitt på Östermalm och Stureplan ligger områdets mest hemtrevliga krog som blickar ut mot Stockholms citypuls. Restaurangkonceptet Bakfickan - Tre Rum & Kök stoltserar med flera rum att äta och umgås i - i sann hemma hos-anda. Såväl inredningen som maten flirtar friskt med tidigt 1900-tal.

Kung Carls Bakficka är känt för sin populära brunch som dukas upp till helgen. Men hit kan man även komma för att avnjuta en brasserielunch, god middag, AW eller kväll med livejazz på Innergården Jazzklubb. Restaurangen bjuder på personliga tolkningar av klassiska bistrorätter som kombinerar Provence-vibbar med svenska smaker. I det rustika och charmiga Köket – krogens hjärta – doftar det långkok, grytor och bak. En à la carte-meny i skön retrostil serveras i Köket, Orangeriet och Biblioteket medan Salongen och Skafferiet bjuder på enklare och snabbare alternativ.

Inredningen reflekterar sekelskiftescharm; Orangeriet för tankarna till varmare breddgrader medan Biblioteket välkomnar med röda tapeter, mässingslampor och gamla böcker. Salongen gör nostalgitrippen total och går i klassiskt "finrum"-stuk, perfekt för en drink eller två före eller efter maten.

Bakfickan - Tre Rum & Kök erbjuder allt för en helgjuten kväll. Botanisera bland urvalet av svensk husman och brasserierätter och fråga efter den egna skåpsupen eller sippa drinkar såsom Mai Thai och Manhattan med en Bakfickan-twist.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
7 aug 2018 · Uppdaterad

Varit här och ätit brunch och den är helt okej. Inte bättre eller sämre än på liknande ställen i Stockholm. Personalen var trevlig, men det var lite virrigt. Bra att vi fick plats med barnvagnen. De bjöd på cava just den dagen vi var där så... Visa hela »

28 aug 2019

Avser brunch.

Den kalla delen av brunchbuffén är helt okej, det märks att krutet lagts där. Men det varma var uppvärmda frysvingar från guldfågeln. Vi hade anledning att fira när vi var där så vi beställde varsin bellini, varpå... Visa hela »

2 nov 2018

Gäller lunchen.

Goda smaker och behaglig måltid

Högt i tak, känsla av hemtrevnad, komfort och personlighet. Opretto och hög mysfaktor.

Bröd, kaffe och kakor ingår i lunchen

21 sep 2017

Fantastiskt god lunch på trevliga Kung Carls Bakficka. Kan även passa på och tipsa om deras brunch och awhäng👏👏

28 feb 2016

Har bara ätit brunch här och den var ungefär vad man förväntar sig av de flesta brunchbufféer som är lite mer ambitiösa. Ganska bra med andra ord, men inget speciellt. Jag är inte imponerad, men samtidigt kan jag inte säga att jag ätit så... Visa hela »

9 jun 2018

Har ätit lunch här ett antal gånger och tycker de levererar bra. Ett varnande finger dock när de har mycket konferensgäster, då blir servicen väldigt lidande för oss andra och detta trots att det betalas och beställs i en kassa innan maten kommer.

13 sep 2019

Var och åt brunch i helgen .Blev positivt överraskad av Bakfickan då jag inte varit där tidigare . Personalen var jättegulliga ,lokalen mysig och buffen var super fräsch.

Kommer definitivt att gå dit igen .

17 maj 2019

Priset är inte 140 kr, det är 195 kr. Jag var där och frågade och fick inte svar direkt, personen som tog emot var tvungen fråga två personer om priset??

29 apr 2016

Kan varmt rekommendera brunchen.

22 sep 2016

Väldigt trevligt o bra mat

13 sep 2018

Vilket mysigt ställe ,perfekt för en datekväll .

den marinerade laxen och biffen var fantasiska.

Supertrevlig personal och ,nästa gång ska vi gå på en av deras jazzkvällar.

16 jan 2016

trevlig lokal, ok salladsbar, dåligt bröd och kunde varit bättre varmrätter, det finns mycket bättre bruncher i Stockholm

9 okt 2015

En liten fråga om Frukost? Är det du har? Har bara ätit mkt gått middag och tänkte har du en frukost oxå :) skulle va nice!