Recension av Matgatan 22 – av Agnes L.

Definitionen av fyra stjärnor är "Bra där! Det här gillar jag". Det är nog därför det blir så många fyror från min sida eftersom jag sällan går in på ställen som jag inte tycker verkar bra eller som jag inte får en känsla av direkt. Precis så var det med mitt besök på nyöppnade Matgatan 22 igår.

Jag strosade runt i Gamla stan och njöt medan jag funderade över ett ställe att äta och jobba på ett par timmar innan event. Så plötsligt kikar jag in genom en dörr och ser ljust trä, högt i tak och ett namn jag aldrig stött på. Nyfikenheten tog över och jag gick in.

Passion är som mitt mantra och när jag möter människor som startar företag med sin passion kan jag inte annat än att beundra deras drivkraft. Ägarinnan är från Polen och serverar här polsk korv med enbart 100% kött och kryddor. De har hittat en liten polsk producent som gör korven och tillsammans med surkål och svenska influenser låter det som drömmen. Jag ska erkänna att jag inte var så hungrig så jag valde en vegetarisk soppa med linser och grönsaker som kom med en äggmacka. Äggmackan var precis som jag vill att en perfekt äggmacka lunchtid ska vara: segt surdegsbröd, ägg, lite grönt och majonnäs. Även soppan var riktigt smakrik. Jag föredrar tunna buljongliknande soppor framför gräddiga historier, framförallt när det är varmt. Till serverades polsk kompott som var som en lemonad med rabarber, äpple och syra, svalkande.

Kaffe från Johan & Nyström, lite bakverk och ett gömt lekrum för barnen. Kontraster men ack så smart. Mitt enda minus kan vara att de inte har wi-fi men det gick finfint att surfa från mobilen och det kommer jag fortsätta göra för hit vill jag gå igen och det borde du också göra. Det finns guldkorn i Gamla stan, det gäller bara att lyfta blicken.