Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Maxos

4,0 • 9 recensioner
Maxos

På hummus- och falafelrestaurangen Maxos på Kungsholmen serverar man hälsosam snabbmat så som i Akko, Palestina. Här äter du bland annat hemgjord, nyfriterad falafel som lagas från grunden på hemligt recept.

Maxos är en del av Kersh-familjen där Falafelbaren, A Bowl, Bitza och Kersh kafferosteri ingår. Hit till Scheelegatan på Kungsholmen kommer många falafelentusiaster för att slå sig ner och äta på plats eller för att hämta med sig en rulle eller något annat från menyn. Maten lagas på samma sätt som i Palestinas gastronomiska centra, Akko, och allt görs från grunden samma dag.

På menyn hittar du utvalda men varierande rätter. Välj bland exempelvis falafel, halloumi, lamm eller kyckling i bröd, samt ”tallrikar” som innehåller allt från falafel till lammkorv, filodegsknyten och risrätter. Även tillbehör såsom olika röror serveras. Den som vill ha något nyttigt i glaset hittar hälsosamma drycker som hemgjord juice, hemgjord ayran, kokosvatten och kombucha. Självklart erbjuds även sötsakerna baklava och dadlar.

I lokalen finns höga bord och barstolar för den som vill äta på plats, och under sommarhalvåret går det även bra att bänka sig utomhus. Restaurangen erbjuder takeaway och leverans, samt catering för både små och stora sällskap.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
12 jun 2019

Helt ok men ätit bättre!
Avser lunch och falafelsalladen med Halloumi, tyckte den
mest innehöll hummus och falafel och hade önskat mer av det andra. Dock supersnabb service trots smällfullt vid lunchen, uppskattas alltid.

27 jun 2018

Föll tyvärr inte riktigt mig i smaken. Åt en Shawarmarulle, som var som en kebabrulleliknande skapelse i pitabröd med lamm i. Den var ganska starkt kryddad, och curryn som var i var kanske mest det som gjorde att jag inte tyckte det var särskilt märkvärdig. Schyss... Visa hela »

22 maj 2019

Åt en riktigt bra falafelsallad på Maxos😎. Kanske inte den bästa uppläggning av maten men goda smaker och snabb service. Ett bra lunchställe, helt enkelt.

Listad i: Bra lunch i stan
9 sep 2019

Nja, finns ett antal bättre falafelställen i stan. Funkar i krig (eller när blodsockret fallit till farliga nivåer).

6 maj 2018

Riktigt goda rullar. Deras falafelrulle är min absoluta favorit. När jag beställer från Uber Eat kommer maten väldigt fräsch vilket är riktigt bra.

3 maj 2018

Otroligt gott! Rullarna är en stor favorit. Önskar de hade snällare öppettider, återkommer ofta.

27 nov 2018

God mat, schysst lokal, fin personal.

12 okt 2016

Bästa falafeln jag har ätit i stan (om det nu säger nåt)!

4 jul 2016

Gott och prisvärt!