Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Nook Åsögatan

4,2
22 betyg
  • Åsögatan 176
    • Södermalm
  • Denna verksamhet har rapporterats som permanent stängd.
Redigera Nook Åsögatan

Obs. Se Nook Stockholms­verken.

På foodie-haket Nook serveras ambitiös och plånboksvänlig mat med svenska och franska inslag. Restaurangen har även en bar där man kan ta ett glas och äta koreansk barmat eller lite snacks.

Sedan Nook slog upp dörrarna på Åsögatan har kvarterskrogen varit ett måste bland matintresserade stockholmare, som köat för att få ett bord. Restaurangens filosofi är att servera mat som de själva älskar att laga och servera, och fokus ligger på den goda smaken. Här är det inte bara lyx som gäller, inspirationen kommer från både streetfood och fine dining.

Menyn består av snacks att dela med varandra, samt två fasta menyer som varierar med årstiderna. Den ena avsmakningsmenyn är något dyrare än den andra. Nook satsar även på sin vinlista och ger gärna tips på drycker som passar bra till maten, oavsett om man vill ha alkohol eller inte.

Själva beskriver sig Nook som en avslappnad kvarterskrog. Lokalen, som ligger lite avskilt på Söder, är skandinaviskt avskalad med trämöbler, schackrutigt golv, kala lampor och vitt kakel. Här får smakerna tala för sig. Den som hellre vill ta något litet att äta kan slå sig ner i Nooks bar, vars barmeny bland annat består av snacks och asiatiska buns. Bland dryckerna hittar man allt från utvalda ölsorter till viner och gin och tonic.

Användarbilder på Nook Åsögatan Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Nook Åsögatan av Elin E.
  • Bild från Nook Åsögatan av Elin E.
  • Bild från Nook Åsögatan av Elin E.
  • Bild från Nook Åsögatan av Elin E.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
7 okt 2018

Spontanbesök på Nook, äntligen fick vi bord. Jag har ätit i baren för några år sen när de öppnade, men då var menyn där inte alls lika bra som nu (hade tänkt ta den om vi inte fick bord i matsalen).

Menyn består av en li... Visa hela »

23 okt 2018

Börjar med summering; enkel men mysig Söder krog med väldigt god mat.
Blev rekommenderad Nook och lämnade city för andra gången på kort tid. Klart godkänd. Två fasta menyer så vi tog var sin för att få ut mesta möjliga smaker... Visa hela »

28 jun 2020

Nook har funnits länge på listan och blev äntligen checkad😍. Jag kan börja med att skriva att jag hade väldigt höga förväntning på detta stället. Maten är väldigt god, prisvärd och kreativt upplagd men saknar lite wow-upplevelse med... Visa hela »

6 aug 2018

Jättebra ställe! Speciellt när man kombinerar vilken mat du får till vilket pris! Otroligt prisvärt! Spännande och god mat. Enkel men komplex på samma gång! Goda viner, härlig miljö. Litet och ombonat. Trevlig och går mer än gärna... Visa hela »

27 nov 2015

Inte testat restaurangen MEN baren är fantastisk på sitt personliga vis.

25 aug 2019

Vid varje besök känns det lika bra! Närvarande och uppmärksam personal som gärna gör det lilla extra för sina gäster. Kanon med två menyer att välja på, gör det enklare för oss med beslutsångest😉
Maten alltid lika god och k... Visa hela »

5 nov 2015

Coolt ställe som förtjänar sin hype. Lite oklar meny när man först läser den - var osäker om det skulle finnas nåt som skulle falla mig i smaken. Men maten i sig överraskad. Satt i bardelen och åt (mindre meny) och är nyfiken på att gå... Visa hela »

5 mar 2018

Gott och prisvärt i en avslappnad miljö.

31 okt 2018

Som en matnörd/foodie/livsnjutare måste NOOK vara på din bucketlist. Punkt slut.
Skandinasian fine dining i casual, industriell , mörk miljö. Ingen romantik eller mysighet men funktionellt och med moderna inslag
Matparadis med fantasifulla kreationer som är mi... Visa hela »

14 jun 2015

Detta betyg var inte helt enkelt för jag väger helt enkelt mellan om Nook är en stark 3a eller svag 4a. Fick bli det sistnämnda! Nook levererar häftiga rätter till ett riktigt schysst pris. Restaurangen är relativt liten med enkel och trevlig miljö. Det som dr... Visa hela »

3 okt 2018

Nu har jag varit här många gånger, både i deras bardel och restaurang. Kan inte mer än säga att jag gillar allt skarpt! Priserna är rätt, maten är riktigt god och känslan i lokalen samt personalen är perfekt. Solen lyser även på de... Visa hela »

9 sep 2019

Bra och spännande mat för prislappen och kul GT-utbud, tyvärr börjar interiören kännas lite passé.

9 feb 2019

Högt ställda förväntningar när vi gick hit och de nådde nästan ända fram. Ett högljutt och överförfriskat gäng som sjöng fotbollsramsor drog ned stämningen lite. Missförstå mig rätt, fotboll är en passion fö... Visa hela »

5 feb 2019

Prisvärt och gott med svenskasiatiska smaker. Smart och vällagat med en skön blandning av smaker och texturer.

1 dec 2019

Bästa restaurangupplevelsen på länge. Allt sammantaget : maten , stämningen o framför allt den engagerade personalen. De gjorde allt för att vi skulle ha det bra. Bra rekommendation av viner också. Så gott o trevligt o väldigt prisvärt

27 dec 2018

En av stockholms mest prisvärda restauranter. Här får du fine dining till ett väldigt bra pris. Jag har vart här som laktos oro vegeterian och köttätare. Om en vill ha vegetarisk mat så behöver en boka det vid bokningen. Jag har gjort så iaf. Då... Visa hela »

7 nov 2020

Så gott och trevligt!
Enda smolket i bägaren är att jag flyttat från Fokungagatan och inte kamin gå hit oftare.

22 maj 2020

Super trevlig personal, hjärtligt och glatt! Maten var fantastisk från början till slut! Drycken som rekommenderades till varje rätt var perfekt! Inredningen kändes enkelt, mysig och hemtrevlig! Vill bara tillbaka och avnjuta detta ställe igen👍

16 feb 2019

Var på Nook ikväll. Lite snorkig service men jätte god mat! Goda balanserade smaker och nytänkande mat. Bra prisnivå.

26 apr 2016

Trevlig restaurang med enkelt och tydligt utbud. Bra cocktailbar i anslutning!

Sida 1 av 2