Rawbata

3,8
11 betyg
$$$
Japansk restaurang
Rawbata
3,8
11 betyg

Ramen, bowls och japanska smårätter grillade över robatayaki-grill. Det hittar du på Rawbata på Rörstrandsgatan. Här kan du även kombinera maten med en drink i baren.

Rawbata har tagit med sig den japanska grilltekniken robatayaki till Rörstrandsgatans krogstråk i Birkastan. Här serverar de sin egen tolkning av japansk sharefood, i form av smårätter att dela efter en lång dag, men du hittar även den japanska nudelsoppan ramen på menyn.

I den avskalade, industriella lokalen finns både bar och matsal med japanska förtecken. Här ska man kunna möta upp vännerna för att avhandla det senaste samtidigt som man beställer in smårätter allt efter som. Till maten serveras bland annat bubbel, vin, öl och sake, men man kan även inleda middagen med en cocktail för att sedan hugga in på menyn. I utbudet finns cocktails med bland annat sake och asiatiska smaksättningar, men också alkoholfria alternativ.

Den som inte är så sugen på smårätter kan även besöka Rawbata dagtid. Då serveras en lunchmeny bestående av ramen, bibimbap och poké bowls på restaurangen. Här kan man stanna till för en lunch mitt i veckan eller för en långlunch till helgen. På somrarna utökas platserna med en inglasad uteservering mitt i krogstråket.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,8
11

Recensioner av Rawbata

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Ett okej Ramen ställe. Absolut inget speciellt men gott. Vi tog en ramen och en Bulgogi med kyckling. Det tog väldigt lång tid att få in maten men ändå rätt mysig uteservering. Om ni har vägarna förbi så testa. Ett plus i kanten var att man kunde...

Ätit lunch här ett par gånger nu och tycker alltid dom håller en bra standard. Stor uteservering på sommaren och mysigt inomhus dom kallare mornarna. Ätit ramen och bowls här och är alltid nöjd :)

Längs mysiga Rörstrandsgatan hittar du Rawbata, en resturang som serverar en japansk meny med väl valda smårätter grillade över öppen eld. Här kan jag bland annat rekommendera kammusslan med wasabimajonäs, lammkotlett med japansk senap och den spänn...

Vi var där ett sällskap på fyra personer som valde lite olika rätter efter rekommendationer från personalen. Supergoda cocktails, god mat och trevlig personal. Går gärna tillbaka igen!

Ramen-hak på Rörstrandsgatan. Not my cup of tea vad gäller maten, men okej.

Totalt missat denna lilla gömman på rörstrandsgatan. Jag och mitt sällskap tog 4 olika sorters smårätter och varje rätt var överraskande bra! Speciellt bra tyckte vi båda var deras kammussla, riktigt bra tillagad, smälte gott i munnen. Ankan var o...

Min sambo och jag är stamgäster på Rawbata. Skälen är många - den utmärkta och fantasifulla maten, själva konceptet som skiljer sig från andra asiatiska restauranger, den ändamålsenliga lokalen, men framför allt personalen! Alla frå...

Var där en fredagkväll vid 19, halvmkt folk då men fylldes på allt eftersom! Maten var god, men väldigt små smårätter (enligt mig iaf). När jag beställer en rätt som heter ”sobanudlar” förväntar jag mig ändå...

Mysigt ramenställe med trevlig personal. God mustig buljong och rikligt med tillbehör. Testade versionen med fläsksida. Kommer tillbaka och testar resten!

Verkligen en liten pärla! God mat, härlig rekommendation av ett perfekt vin till maten. Fin service och glad personal!

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,8
11

Representerar du Rawbata?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Rawbata?

Vi har klassificerat Rawbata som:

  • Cocktailbar

Vilken typ av mat serveras på Rawbata?

På Rawbata serveras bland annat:

  • Ramen
  • Japanskt
  • Smårätter
  • Asiatiskt

Vad kostar det att äta på Rawbata?

Rawbata ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har Rawbata uteservering?

Ja, Rawbata har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Serverar Rawbata lunch?

Ja, Rawbata har lunchserveringar.

Var ligger Rawbata?

Rawbata ligger på Rörstrandsgatan 15, 11340, Vasastan. I närheten ligger Rörstrandsgatan. Närmsta tunnelbana är S:t Eriksplan (ca 200m).