Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Restaurang Storstad

2,9
15 betyg
Redigera Restaurang Storstad

Den populära Vasastanskrogen Storstad har sedan 90-talet utvecklats till en modern klassiker som lockar allt från mediafolk till turister. Här serveras mellanrätter med både svenska och internationella smaker, men krogen fungerar precis lika bra för barhäng och afterwork.

Storstad öppnade 1999 och blev snabbt en självklar mötesplats bland såväl mediafolk och kvartersstammisar som turister. I dag håller man ställningarna i uppdaterad form med en omgjord och större matsal, som faktiskt är dubbelt så stor som den ursprungliga. Stilen går i ljust stuk med kaklade väggar, mässing, vita dukar och träfärgade stolar. Här råder en avslappnad atmosfär med inspiration från storstäder världen över.

Menyn kretsar kring internationella mellanrätter såsom råbiff, sliders och steamed buns, men du hittar även varmrätter som Storstads klassiska räksmörgås. Runda av middagen med Storstads äppelmunk eller någon annan dessert från menyn.

Storstad är lika populärt för sitt barhäng, som lockar en bred publik afterworkare och andra sällskap. I baren erbjuds bland annat ett stort utbud av gindrinkar och cocktails att inleda eller avrunda kvällen med. Under sommaren står även uteserveringen på Odengatan öppen, ett givet sommartecken.

Kolla även in bakfickan Olssons Skor, som ligger vägg i vägg.

Se även Olssons Skor

Användarbilder på Restaurang Storstad Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
9 apr 2019

Ett typiskt aw ställe! Funkar utmärkt för både en snabb drink eller om man vill sitta och snacka där med sällskap hela kvällen.
Själv hamnade man där en tidigare lördag när jag och vännen ville ses på ett glas. Det var mycket fo... Visa hela »

5 mar 2018

Perfekt bar när man ett större sällskap. Bra för AW eller som ett stop påväg ut i natten. Har tyvärr inte testat maten så jag får komplettera min recension efter det.

28 feb 2019 · Uppdaterad

Bar och restaurang. Lite stelt för att vara Vasastan. Bättre drag på grannkrogen Olssons skor.

22 maj 2015

Stök-trevlig bar. Har inte ätit så vet inte hur det är. Halvdålig akustik så även när det är halvfullt är det svårt att prata.

28 feb 2018

Bra häng för en after work eller barrunda! Trevlig personal i baren som levererar vad dom ska. Ser fram emot att uppleva maten någon dag!

19 apr 2017

Det gillar med Storstad är att man vet vad man får. Stort dryckesutbud, god fransk bistromat och bra puls. Helt klart ett av Vasastans bästa awhak.

28 feb 2019

Hamnade på Storstad helt på måfå. Kom hem en fredag kväll, somnade på soffan och väcktes med ett samtal från en gammal kollega som bara råkade hänga på Storstad. Ett par minuter senare var jag nyduschad och redo för öl.
Sto... Visa hela »

10 okt 2020

Bra AW-ställe, perfekt som fördrink innan middagen men håller även stämningen senare på kvällen!

8 jun 2015

Ett säkert kort om man vill ta en aw! Storstad passar dig som vill ha liv och rörelse då det ofta är knökfullt och hög ljudvolym! Perfekt om man vill få lite puls men kan bli riktigt trångt. Maten är okej men det är mer för baren och hän... Visa hela »

8 jun 2015

Storstad borde nästan heta storebror, ett ställe du alltid kan lita på.
Finns en anledning att det oftast är fullt både på uteserveringen och inomhus, bra service med lagom många olika öl och duktiga bartenders. Maten och menyn är lagom extravagan... Visa hela »

31 maj 2015

Storstad är nog känt som ett av Vasastans säkraste kort för AW, här blir allt knökfullt efter arbetstid mot slutet av arbetsveckan. Hela stället är som gjort för kvällens första öl/drinkar, blir snabbt hög volym och puls vilket kan va... Visa hela »

6 okt 2020

De två servitriserna som serverade oss var inte särskilt engagerade eller ”service-minded”. Maten var inte särskilt bra. Annars trevligt läge och lokal.

22 dec 2017

Bra ställe du alltid kan lita på.
Goda drinkar och klockrent koncept som alltid gör att kvällen fortsätter långt in på småtimmarna.

17 dec 2017

Fick jättetråkigt bemötande av en bartender hos er. Så jävla illa att jag gick. Aldrig blivit så illa bemött.

4 feb 2017

Otrevlig bartender som valde vilka som var "rätt" kunder och vi andra blev ignorerade. Det var viktigare att lukta i shakern ett antal gånger och titta ut i lokalen än att ta upp drinkbeställning.

Dock ett mycket trevligt uppträdande med sång ur Ca... Visa hela »

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.