Alltså. Jag har ju enbart hört bra om Triton. Och precis allt stämmer. Tveklöst toppbetyg. Perfekt location nära Skanstull. Själva lokalen är supermysigt och väldigt personlig, som ett najs vardagsrum. Servicen var verkligen toppklass, jättetrevliga och hjälpsamma men gav oss ändå space.
Och så maten: fast trerättersmeny för ca 600 kr, vilket i detta fall är så prisvärt. De fixade vegetariskt åt mig, medan mitt sällskap åt fisk och kött. Vi tog även vinpaketet som var riiiiiiktigt bra (och som anpassades till den vegetariska menyn). Maten kom in i lagom takt. Först en nässelbuljong, därefter en grön skummad soppa med primörer. Sedan fylld pasta med någon god ost i, serverad med rapsskott och typ lite smör kanske? Till sist stekt kronärtskocka, sparris, hollandaise med bröd från Svedjan (minns inte exakt alla komponenter pga vinpaket haha). Alltså allt var så så så gott. Jättefin balans, rejält men fräscht, typ ”vuxna” smaker. Skulle inte kunna anmärka på något ens om jag försökte.
Det är riktigt imponerande hur de lyckas få till den där avslappnade, genuina kvarterskrog-känslan trots extremt hög nivå på maten – utan att det känns som att de ”försöker”. Det bara klaffar. Jag vill absolut besöka Triton igen när de bytt meny, prova lite nya rätter men uppleva samma grymma stämning.
Alltså. Jag har ju enbart hört bra om Triton. Och precis allt stämmer. Tveklöst toppbetyg. Perfekt location nära Skanstull. Själva lokalen är supermysigt och väldigt personlig, som ett najs vardagsrum. Servicen var verkligen toppklass, jättetre...
Till Restaurang Triton går du för att du har alltid undrat när det kommer öppna något bra på den här sidan av Ringvägen. Och så plötsligt bestämmer sig tre kockar att öppna Triton, en perfekt restaurang på den restauranglösa sidan av Ringvägen. På Triton känns det nästan som att du är hemma hos en kompis. Du önskar att ditt vardagsrum såg ut som här och att du också hade haft den roliga idén att skapa en del av ditt vardagsrum som heter Capri Corner.
Menyn är enkel och kort och trots att det endast är en meny och 3 extra rätter att välja bland, blir det svårt - för vi till testa allt. Vi kör på den klassiska menyn, rå fisk med gul chili och frisé, agnoletti med kronärtskocka pecorino och lardo, anka med endiver och till sist en tarte tatin som får oss att längta tillbaka till Frankrike. Maten får 10poäng och så får servicen också.
Jag vill tillbaka snart och då ska jag sitta i Capri Corner från öppning till stängning.
Till Restaurang Triton går du för att du har alltid undrat när det kommer öppna något bra på den här sidan av Ringvägen. Och så plötsligt bestämmer sig tre kockar att öppna Triton, en perfekt restaurang på den restauranglö...
Triton öppnade i november och har redan belönats med Michelin Bib Gourmand (billig(are) och gott). Bakom denna succé ligger Erik Eriksson och Patric Kling, och sommelieren Adrià Lorenzo, som har erfarenhet från stjärnkrogar som Ekstedt, Oaxen Slip och Gastrologik. Ingen dålig meritlista och influenserna från de krogarna känns igen.
Triton ligger på söder och är så där mysig och hip på en och samma gång. Lokalen är mysig med öppet kök och det finns en stor vinylsamling man kan fritt spela från.
Maten då? Menyn ändras ständigt och det är en fast trerättersmeny. Skönt. Man slipper till och med välja! Vi bjöds på en sommarfräsch meny med perfekta somriga viner. En i sällskapet utbrast att det var den GODASTE kycklingen han ätit NÅGONSIN. Enkelt, men genomtänkt, med en twist och mmm… vi längtar redhan efter ett återbesök. En ny favorit 💙
Triton öppnade i november och har redan belönats med Michelin Bib Gourmand (billig(are) och gott). Bakom denna succé ligger Erik Eriksson och Patric Kling, och sommelieren Adrià Lorenzo, som har erfarenhet från stjärnkrogar som Ekstedt, Oaxen Slip och Gastrologik.