Villa Romana Odenplan

4,0
7 betyg
$$$
Italiensk restaurang

Smakresa till sydligare breddgrader

Villa Romana är en personlig italiensk restaurang i Vasastan, med nyknådad pasta, stenugnsbakad pizza och rejäla rätter med kött och fisk. Ett ställe att slinka in på oavsett om det är för en stökig familjemiddag på italienskt vis, lunch med kollegorna eller ett glas vin med dejten.

Varje dag görs färsk pasta, stenugnen värms till flera hundra grader och vinerna väljs ut på Villa Romana, som vill erbjuda en bit av Italien i Vasastan.

Restaurangen breder ut sig över två våningar: Mot gatan har du utsikt över Odenplan genom de stora, välvda fönstren och fortsätter du upp för trappan når du balkongen, där det finns plats för ett kompisgäng eller familjen som vill sitta lite avskilt. En halv trappa ner finns ett mysigt krypin som liksom de andra delarna av restaurangen är inredd med mjuka stolar att sjunka ned i, dämpade färger och italienska motiv på väggarna.

Maten på Villa Romana är klassiskt italiensk, med småplock, förrätter och varmrätter i stil med pasta, pizza, risotto och kött- och fiskrätter. Råvaror som stracciatella, lagrad parmesan, burrata och tryffel är givna inslag på menyn, som uppdateras med jämna mellanrum, och det finns även plats för några skandinaviska inslag.

Tanken är att skapa ett ställe som passar oavsett tid på dagen: lunch, afterwork eller middag, och oavsett tillfälle eller sällskap. I baren radas de många vinflaskorna upp nästan ända till taket, bakom baren skakas färgglada cocktails och det finns även flera ölsorter på fat.

1 Fredrik J.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,0
7
Google-logo
Google
4,9
53

Recensioner av Villa Romana

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Stockholms bästa pasta, hemgjord och smakerna är på en annan nivå!

Bra mat, schöna vibes, kunde vart bättre chevrepizza

Fantastiskt mat med mycket bra service

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Hummerravioli var väldigt god och mysig miljö

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

1 Fredrik J.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,0
7
Google-logo
Google
4,9
53

Representerar du Villa Romana Odenplan?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Villa Romana Odenplan?

På Villa Romana Odenplan serveras bland annat:

  • Italienskt
  • Pizza
  • Pasta

Vad kostar det att äta på Villa Romana Odenplan?

Villa Romana Odenplan ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Serverar Villa Romana Odenplan lunch?

Ja, Villa Romana har lunchserveringar.

Vilken typ av stämning är det på Villa Romana Odenplan?

Vi skulle beskriva stämningen på Villa Romana Odenplan som mysig och lite lugnare.

Var ligger Villa Romana Odenplan?

Villa Romana Odenplan ligger på Odengatan 85, 113 22, Vasastan. I närheten ligger Observatorielunden, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Odenplan (ca 200m).