Weidao

3,3
13 betyg
$-$$
Restaurang
Hemsida
Instagram
Weidao
3,3
13 betyg
Hemsida
Instagram

På Vasagatan mitt i stan ligger Weidao, en asiatisk restaurang som hämtar inspiration från resor till städer som Bangkok, Peking, Seoul och Osaka – i jakt på det ”allra bästa Asien har att erbjuda”. Här kan man stilla sina Asien-cravings med en långlunch eller middag i form av exempelvis sushi, bibimbap eller wok.

På Weidao, som ligger nära Centralstationen och Åhléns City, lyder filosofin att låta gästerna få samma smakupplevelser som folket bakom restaurangen själva haft under sina resor till Asien. I den modernt inredda lokalen, influerad av asiatisk minimalism, serveras rätter som ramen (nudelsoppa), sushi, gyoza, wok och curry. Bland annat hämtar man inspiration från traditionell, kinesisk matlagning och olika asiatiska marknader; från det öppna köket serveras smaker från flera olika asiatiska kök, allt från den koreanska kimchin till den thailändska curryn. Den med sötsug kan även räkna med typiska desserter som inte alltid serveras runt om i Stockholm.

Lunchen är utformad för att man ska kunna ta såväl en snabb citylunch som en ordentlig långlunch. För den som är på resande fot ligger Centralstationen på andra sidan gatan, annars är läget centralt både för den som ska tillbaka till kontoret och för den som ska ut på en shoppingrunda eller göra något annat på stan. Sitt i den ljusa avdelningen med utsikt över gatan, eller sjunk ner i den lite mer dova avdelningen nära köket längst in.

Föreslå ändringar

Recensioner av Weidao

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
3 feb. 2023

Snabba och bra service! Vi kom mitt i lunch ruschen och lyckades få de sista bordet. Dom va snabba med att ta beställning och få ut maten så man hann äta i lugn och ro på rasten.
Tog avokado sushi bara, smakade Inge speciellt men gott.
Mitt sällskap t... Visa hela »

17 mars 2023

Långsam service, maten var okej men det är stora portioner för pengarna. En mysig lokal och centralt läge.

15 maj 2021

Alltså. Njeee.. har ätit här två gånger. Första gången var helt okej, men inte mer än så, tog en vegetarisk raamen med risnudlar och andra gången tog jag en wook som var otroligt tråkig och rätt smaklös! Kändes som att de... Visa hela »

19 apr. 2018

Här finns typ allt från Asien; Bibimbap, sushi, thai - jag hade svårt att välja. Åt en fritterad sushi med tonfisk, gott! Fräsch interiör och trevlig personal!

19 okt. 2023

Ett av mina säkra kort i stan. Bra mat, väldigt mysigt och lugnt, trevlig personal och bra läge nära centralen. Kanske lite opersonligt.

Listad i: Stockholm
11 jan. 2020

Här finns det något för alla på menyn: Sushi, wok, gyoza, ramen och bibimbap. Jag har testat Pad Thaien, vegetariska Gyoza och Spicy Tuna sushi, allt var gott och vällagat men inget som direkt står ut som smaksensationer. Läget mitt på Vasagatan känns... Visa hela »

6 sep. 2018

En prisvärd och perfekt resturang sol ligger nära centralen, där du får maten snabbt. Jag åt en RAMEN som var helt okej men saknade lite sting och smak. Min väninnan åt någon lunch-deal med dumpling och wok - den var godare.

6 okt. 2022

Edamame var kalla, sushi inte värt pengarna dem kostar, dock dem serverar gott Riesling!

10 feb. 2019

Vasagatan kryllar inte direkt av kulinariska upplevelser, Weidaos -två-dörrar-bort-grannde Il forno Con tapas har ju blivit ärad med titeln "Stockholms sämsta restaurang". Men nog om andra. På Weidao får du en fin bibimbap på lunchen och till kvä... Visa hela »

28 aug. 2021

Åt Crispy duck ramen. Väldigt god och smakfull med bra sting! Trevlig och serviceminded personal.

11 juli 2022

Bra asiatiskt - kör mkt Take Away som håller hög kvalitet

21 aug. 2021

Tråkigt med så låga recensioner här, i jämförelse med Google eller andra ställen. Åt för första gången på Weidao igår och var inte besviken. Asiatisk är inte alltid min grej, men ändå fanns det flera rätter... Visa hela »

23 okt. 2021