DAGEN MITT LIV FÖRÄNDRADES

För ett år sedan idag trodde jag mitt hjärta skulle stanna. Hela jag skakade, det var som att jag ville springa en mil, svimma och samtidigt kräkas. Jag glömmer aldrig känslan, när jag var helt säker på att det var kört, samtidigt som det fanns en strimma av hopp kvar i mig. Det var dagen jag vann Diplomatico World Tournament.

Tävlingen anordnas av Diplomatico som är ett familjeägt rom- företag från Venezuela. Vartannat år går tävlingen av stapel runt om i hela världen. Detta år var vi över 40 länder och över 1000 bartender som slogs om titeln. Första heat anordnades lokalt (Stockholm) och  semifinalen för Europa gick av stapeln i Barcelona. Världsfinalen anordnades på Savoy i London, ett av de mest anrika hotellen i hela världen.

Att stå inför ett hav av åskådare med en strålkastare och kamera i ansiktet kommer nog aldrig bli min grej. Adrenalinet pumpar för fullt och det enda jag tänker är “det är nu eller aldrig”. Inför fyra stycken jurymedlemmar, varav dem som legender i cocktail industrin tar jag ett djupt andetag och formar mina först ord.

13 bartenders i slutfinalen och kvar stod jag. Vinnare av den 3 upplagan av Diplomatico World Tournament. Dessutom den första kvinnan till att vinna.

Blood, Tears & Gold är ett hommage till alla som jobbar inom servicebranschen.

Blood, för allt hårt jobb vi lägger i vår karriär
Tears, för när allting bara känns för mycket och vi inte känner att vi räcker till.
När vi ifrågasätter oss själva om det verkligen är värt det.
Gold, för i slutändan är det värt varje timme varje minut. För den vänskapen som skapas och den familj man bildar är för mig magi. Vi är guld.

Under mitt första år som regerande mästare har fått möjlighet att att gästspela runt om i Europa. Jag har fått möjlighet att få arbetat på The American Bar at Savoy ( rankad nr. 1 i top 50 best bars) samt att åka till Venezuela och uppleva landet och se destilleriet.

Detta var dagen som förändrade mitt liv.


Blood, Tears & Gold

50 ml Diplomatico Mantuano
20 ml Amer Picon
10 ml Körsbärssockerlag
1 knivsudd. guldpulver

Garnityr: Körsbär, Citronzest

Rör samtliga ingredienser med is och sila upp i kylt cocktailglas.
Pressa oljan från en skalet av en citronzest och garnera med ett körsbär.

Körsbärssockerlag
1 del Körsbär
1 del Vatten
2 delar Socker

Koka upp samtliga ingredienser tillsammans och låt svalna.
Mixa och sila genom kaffefilter.
(Ätbart Guldpulver finns att köpa på välsorterade bak/köks avdelningar samt en del hobbyaffärer som Panduro.)

Skriv en kommentar

Ida B.

Wow! Du är så grym 👏

Låter fantastiskt. Grym rom och fantastiska Amer Picon med en vuxentouch av körsbär. Ser verkligen fram mot första zippen. Hoppas att vi ses igen i en bar när du jobbar.

Kommentera