Hej!

Mitt namn är Charlotte Halzius och jag är uppvuxen här i Stockholm. I snart 10 år har jag arbetat inom restaurangbranchen och det är inget jag kommer släppa taget om!
Idag är mitt första inlägg och det känns helt fantastiskt att få att skriva här för That’s up! Att få möjligheten att förmedla mina bästa tips, erfarenheter inom bar - och restaurangbranschen.

Jag började min resa som kock, vilket var fantastiskt att få skapa och uttrycka sin kreativitet i mat. Efter några år ändrade jag riktning och flyttade till London för att prova på bartenderyrket och det var som jag hittat hem. Det var starten på mitt nya liv!
- Att få möjligheten att fortsätta skapa och vara kreativ men samtidigt bemöta gästen.
- Att träffa folk från olika kulturer alla åldrar och från hela världen gör ingen dag sig lik.
- Att få chans att ta del av historier från alla världens hörn och vara en del av en upplevelse är det som driver mig.

Det är inte alltid lätt och ibland blir det fel. Vi är trots allt bara människor.
Jag tror att alla som jobbar inom restaurang någon gång har ifrågasatt sig själv om det verkligen är värt det. Det sliter på kroppen, det är långa pass och annorlunda arbetstider. Det sliter på relationer, vi jobbar när alla andra är lediga. Men i slutändan är det värt det, varje minut varje timme. För den vänskapen som bildas och den familj man blir på sin arbetsplats är för mig magi!


Genom tävlingar har jag fått möjligheten att utvecklas och resa världen över. Att tävla kräver extremt mycket tid och energi men är också super kul och lärorikt.

Tillsammans med Johan Evers vann vi Absolut Invite 2016. Förra året kammade jag hem titeln Diplomatico World Tournament Champinion efter att ha slagit ut övriga 40 länder. Idag jobbar jag fortfarande med Diplomatico då vi ibland gästspelar i andra barer världen över.
Tidigare har jag arbetat på bland annat, Story Hotel, Ling Long , Tweed & Tak.

Här kommer jag att tipsa om drinkar, barer som jag gillar, uppdatera om vad som händer i barvärlden och (dela unika berättelser från branschen). Detta är en fantastisk community som jag vill dela med mig av!

 


ps. följ mina dagliga äventyr på instagram: charlotte.halzius

Skriv en kommentar

Ida B.

Yey!! Vad spännande det ska bli att följa dig 😊 Välkommen

Agnes L.

Hurra! Superkul.

Kommentera