Skandinavisk final av Art of Italicus - Cocktail Challenge

Att tävla i drinkblandning kan verka märkligt och lätt oförståligt, men faktum är att det är precis som att tävla i vad som helst. Det är ett populärt sätt dels från varumärkens sida att få ut information om deras produkter genom en av deras starkaste kanaler, oss bartenders, och för att vi bartenders blir fyllda av erfarenheter och ”inside information” för att senare kunna beskriva och berätta om hur exceptionellt bra produkterna är.

Ofta sätter varumärket ett tema på tävlingen, det kan vara exempelvis ”zero waste”, framtid, skapa en legacy, närodlat, superhjältar.. ja egentligen vad som helst. Såklart ska en sjukt smaskig drink skapas på produkter från varumärket som håller i tävlingen, men även så ska en presentation framföras, ofta på engelska. Här har man någonstans mellan 5-15 minuter på sig att blanda drinken och göra sin presentation.

 

 

Italicus är en låg alkoholhaltig dryck som klassificeras som en Rosolio, en traditionell dryck från Italien. Sedan 1500-talet har man av njutit och skålat i god hälsa med Italicus, och den är en given dryck på italienska högtider. Italicus är en citrusdriven dryck med bergamott som dominerar och har mycket floral, är lätt söt med har en touch av bitterhet.

I The Art of Italicus aperitivo challenge är temat ”Konst”, alltså ska man tillsammans med sin drink ta inspiration från en konstform. Lätt vagt kanske, eftersom allt kan vara konst, men om det är något som all konst har gemensamt är det just friheten till tolkning.

 

 

Här har jag precis avklarat min presentation av Bergamia, den Svenska deltävlingen som jag vann och därmed säkrade min plats i den skandinaviska finalen.

Igår var det finaldags i Oslo/Norge. Jag har spenderat mycket tid på förberedelser, övat på presentationen, blandat drinken flera flera gånger. Det var en tight, förväntansfull och lätt nervös stämning till en början men när startskottet gick blev det riktigt härligt, fyllt av glädje och positivitet. Även om jag tävlat förut kände jag mig riktigt nervös. Presentationen gick grymt bra och efter ungefär 2 timmars väntan fick vi resultatet. Jag vann hela skiten! Är så sjukt tacksam, fylld av glädje och nu är det 100% fokus inför världsfinalen i Milano i November. Så jävla taggad!

 

 

Bergamia - Inspired by Marriage

Italicus Rosolio di bergamotto, Mancino Bianco, lime, bittered apple reduction, Prosecco.

- Bittered apple reduction made from flat Prosecco, left over lime & apple peels.

Serveras med en gös carpaccio, citrusolja och bergamott salt.

Kom förbi min bar Penny & Bill och testa bidraget, ge mig feedback och skåla med mig.SaveSave

SaveSave

Skriv en kommentar

Richard S.

Coolt och grattis !!

Johan E.
· Svar till Richard S.

Tack så mycket 🙏

Hej! Jag gjorde en sökning på italicicus och hamnade i den här bloggen. Jag är väldigt nyfiken på din drink och brukar följa dina recept på cocktails. Skulle jag kunna få veta vad du använt för mått? Jag undrar också hur du har gjort äppelreduktionen? 🙏 Vänligen Jenny

Johan E.

Hej Jenny.
Självklart kan du få måtten. Tack för att du följer!

Skriv din förfrågan till:<4>[email protected]

Kommentera