Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Boston, Whiskey, Grenadine - Receptet på Ward 8 som alltför ofta blir bortglömt.

Vi går vidare med drinkinspiration och självklart ska du använda dig av en av de fyra sockerlagerna (glöm inte att titta i mina tidigare inlägg om sockerlag) som du ansträngt dig för att skapa till din hemmabar. Idag ska vi använda Grenadine (granatäppelsocker) som är standard i barer som har ett gott rykte. Många klassiska drinkar innehåller denna typ av sötma som ger en fantastisk syrlig sötma, lätt torrhet och i många fall bedårande färg på drinken.

Ward 8 är en whiskey-sourvariant som tyvärr alltför ofta blir bortglömd. Varför har jag inget bra svar på, men kan ha att göra med att  få känner till denna pärla. Drinken brukar kallas för "Bostons contribution to american classic cocktails" och som många klassiker är det svårt att veta exakt ursprung. Det finns dock en historia som jag fastnat för.

År 1898 hoppades den högt rankade demokraten Martin M. Lomasney att få ett säte i statens lagstiftande församling (the General Court of Massachusetts). Det sägs att drinken skapades för att hedra hans valkampanj och vinst, statsområdet "Ward 8" gav honom den vinnande marginalen han behövde och därför döptes drinken till namnet.

 

Recept

  • 50 ml Amerikansk Whiskey
  • 15 ml Citronjuice
  • 15 ml Apelsinjuice
  • 15 ml Grenadine

 

Börja med att pressa citroner och apelsiner. Denna svincoola juicepress hittade jag i skåpet hos mina föräldrar. Utöver att den är riktigt snygg och gör mig glad att bara titta på gav den en superbra resultat. Den är från Alessi och går att hitta här:

https://www.kitchentime.se/sv/p/mandarin-citruspress-orange

 

 

Blanda nu amerikansk whiskey (valfri Bourbon), citronjuice, apelsinjuice och grenadine efter receptet i den lilla shakerdelen. För denna drink gillar jag att använda t.ex Marker's Mark, vill du ha lite mer omuf, tryck och kryddighet kan du testa Knob Creek.

 

 

Tillsätt nu rikligt med is i lilla shakerdelen, slå på den stora delen och skaka ordentligt. Sila sedan upp i kylt cocktailglas och garnera med en apelsinzest.

 

 

Jag gjorde denna drink ute hos mina föräldrar som verkligen uppskattade den väldigt mycket. Mamma som inte är jätteförtjust i whiskey hade gärna tagit en egen drink, så testa gärna denna även om whiskey inte är ditt första val, det kanske kan bli =). Tack för att du läste, stay tuned.

Ladda ner mitt snygga recept här som du kan printa ut och ha på kylskåpet t.ex.

 

SaveSave

Skriv en kommentar