Recept Clover Club - Gin, Hallon & Klassiskt

En sen kväll år 2011 ute i stadsdelen Brooklyn (New York city) och efter en grym middag på Prime Meats (http://frankspm.com/) hade jag läst att det fanns en väletablerad bar kallad Clover Club inte så många kvarter bort. Jag tog en promenad dit för att smälta maten och gick längst Court St, svängde höger in på Butler St och sen direkt vänster in på Smith St. När jag kom in möttes jag av personalen som välkomnade artigt, och jag synar en stor elegant bardisk gjord i trä och en backbar fylld av sprit. Spriten stod uppradad väl synligt i löjligt snygga hyllor som var gjorda i hantverkarkonstens alla regler. Jag beställde såklart en Clover Club, och en röd skönhet med ett tätt vitt skum garnerad med ett jumbodumbohallon ställdes framför mig. Håret på armen reste sig och det vattnades i munnen, tog en mun och bara försvann. Fy faaaan va gott! För alla er ginälskare som vill ha en tydligt ginsmak, lätt fruktighet och komplex kryddighet är denna drink ett måste.

Clover Club är enligt min mening är inte en traditionell Gin Sour (spana in mina tidigare inlägg om sour-drinkar) utan är en drink av eget slag. Den ska innehålla torr vermouth för att ge en komplexitet och lätt vinös känsla, vilket samtidigt är det som gör denna drink till vad den är. Jag själv har testa flera olika variationer och recept på denna drink men återkommer alltid till receptet nedan.

Så här görs denna otroliga klassiker, precis som Juile Reiner rekomenderar. (Hon öppnade Flatiron Lounge 2003, Pegu Club 2005 och Clover Club 2008. Ägare och Beverage Director av Flatiron Lounge och anses som en av New Yorks mest inflytelserika bartenders)

 

Recept

  • 50ml Gin
  • 15ml Torr Vermouth (Noilly Prat)
  • 15ml Citronjuice
  • 15ml Hallonsocker
  • Äggvita

 

 

Pressa citron och plocka fram ditt hallonsocker (kolla tidigare inlägg om du inte läst hur du gör det), Gin (valfri), torr vermouth och ett ägg.

 

 

Börja med att separera äggvitan och äggulan. Tips är att lägga vitan den i stora delen av shakern. Skulle du få ner äggskal när du separerar dem är det lättare att ta bort det i början innan du börjat blanda det andra. Som hundägare vet jag att äggulan är uppskattad vid utfodring så kasta den inte om du har en jycke hemma =).

 

 

Blanda sedan gin, hallonsocker, torr vermouth och citron i den lilla delen.

 

 

Slå ihop shakern och skaka först utan is för att slå in luft i äggvitan, tillsätt sedan rikligt med is och skaka ordentligt. Har du mycket hallon är det inte fel att kasta ner 1-2 hallon i shakern innan du skakar. Sila gärna genom en finmaskig sil ner i ditt kylda cocktailglas. Garnera med hallon, antingen på en tandpetare eller lägg det bara bredvid på en tallrik.

 

 

Njut av denna fantastiska drink, tack för att du läste. Stay tuned.

 

Ladda ner mitt snygga recept här som du kan printa ut och ha på kylskåpet t.ex.

http://imbibemagazine.com/clover-club/

SaveSave

Läs mer om vilka barverktyg som är bra att ha hemma.SaveSave

Skriv en kommentar