Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Sommarsnack på Sveriges Radio P5

Huuuvva. Upp tidigt på morgonen är inget jag någonsin haft problem med, men när klockan ringer vid 06:30 tycker jag att det är på gränsen. Hur som helst, imorse gjorde jag ett "sommarsnack" i Sveriges Radio P5. Jag pratade lite om trender, rekommenderade sommardrinkar och berättade om lite tips för att lyckas i hemmabaren.

Snodde en bild från P5 Stockholms story. Den bjuder jag på.

 

https://sverigesradio.se/sida/tabla.aspx?programid=2842 - Gå in på Morgon i P5 Stockholm och lyssna det börjar vid 07:40

 

Här har ni inköpslistan:

  • Campari
  • Söt Vermouth (Mancino Rosso, Martini Rosso)
  • Vitt vin (Valfritt)
  • Fino Sherry (Tio Pepe)
  • Easy Rider Vete IPA – Eller någon med alkohol
  • Citroner
  • Apelsiner
  • Lime
  • Sodavatten
  • Hallon
  • Strösocker

 

Recept från imorse

Americano

  • 30ml Campari
  • 30ml Söt Vermouth (Mancino Rosso, Martini Rosso)
  • 60ml Sodavatten
  • Apelsinskiva

Blanda samtliga ingredienser i ett högt glas, tillsätt is och avsluta med en apelsinskiva.

Tips: Testa att lägga ner 3-4 apelsinskivor i Campari över natten, sila bort apelsinskivorna och gör sedan drinken. Du kommer förhöja fruktighet och lite sötma. Drinken är lätt bitter, kryddig och hög fräschör.

 

Sherry Cobbler

  • 40ml Fino Sherry (Tio Pepe)
  • 20ml Apelsinjuice
  • 20ml Citronjuice
  • 20ml Hallonsocker

 

Blanda allt i ett lågt glas, slå på lite krossis, rör om. Slå på mer krossis, garnera med en apelsinskiva.

  • Blanda 60% strösocker och 40% vatten, värm upp lätt i en kastrull till sockret löst sig. Dra av plattan och lägg i 100g Hallon – Låt stå över natten. Mixa gärna dagen efter med en blender och sila sedan genom en finmaskig sil.
  • På Penny & Bill använder vi öppnat vitt vin som blivit över efter helgen. Byt ut vattnet mot vinet och gör samma process – Du har nu skapat ett zero-waste, alkoholfritt hallonsocker.

 

 

Alkoholfri läskande öldrink

  • 200ml alkoholfri Vete IPA (Easy Rider från Gotlands Bryggerier är kanon)
  • 20ml Hallonsocker
  • 10ml Limejuice
  • Citronzest

Blanda allt i ett ölglas/vinglas, tillsätt is och rör om lätt. Avsluta med en citronzest för pigg doft och fräschör.

 

Som sista tips – Släng inte citrusfrukterna efter du har pressat dem. Lägg ner dem pressade frukterna i vatten, sila bort dem efter en stund, ställ in vattnet i kylen så kan du servera ett riktigt gott citrusvatten bredvid drinkarna.

Du kan även göra marmelad på dina mixade hallon.

Senare idag åker jag till Gotland och ska göra ett gästspel under Almedalsveckan. Häng med på resan!

SaveSave

SaveSave

Skriv en kommentar