Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Recept Belmont - Gin, grädde & grenadine - Gräddigt behöver inte vara barnsligt

En vanlig tro är att allt med mjölk och/eller grädde som ingrediens är "tjejigt", söt och ganska barnsligt. Jag ska inte säga att det inte stämmer men först vill jag säga att kategorisera dryck i feminint eller maskulint är något som inte ska göras. Alla har olika smakpreferenser och det har inget att göra med vilket kön du har. Att drinkarna kan vara söta och lättdruckna är en annan femma, vi har ju under flera år druckit tex Rosa Pantern, White russian (som är såååå gott) och mängder av andra drinkar. Men idag ska jag visa upp en riktigt bra drink på gin, grädde och grenadine. Glöm inte att kolla inlägget om sockerlager om du inte vet hur man gör grenadine.

 

Belmont - Harry Craddock 1930 Savoy

  • 50 ml gin
  • 30 ml grädde
  • 20 ml grenadine
  • riven muskot

 

 

Börja med att plocka fram gin (valfri), grädde och grenadine.

 

 

Blanda gin, grädde och grenadine i den lilla delan av shakern.

 

 

Plocka fram din is och fyll på ordentligt. Slå ihop din shaker och skaka ordentligt. När du skakat klart sila då upp i ett kyllt cocktailglas och riv lite muskot på toppen.

 

Belmont är en riktigt riktigt bra drink. Tydligt gin och känsla av sprit men samtidigt fantastiskt krämig och fruktig. Detta är absolut inte en sötslisklig milkshake utan är väldigt vuxen cocktail som i sin enkelhet är väldigt komplex. Testa!

Tack för att du läste! ses snart

Ladda ner receptet, skriv ut och gör din egna receptbok hemma.

Skriv en kommentar

Ska lätt testa denna!

Johan E.
· Svar till Richard Hägg

Ja, gör det. Det är svingott. Om du inte vet hur man gör grenadine finns det förklarat i tidigare inlägg under sockerlager.
Lycka till

Agnes L.

Mmmmmmmm, låter sjukt gott.

Johan E.
· Svar till Agnes L.

Believe me ! it's is!

Alltså vart köper man dina förvaringsflaskor till sockerlagen? Du är en stor inspiration när jag står hemma och leker bartender :)

Johan E.
· Svar till Morgan Dungmark

Hej Morgan.

Tusen tack för responsen! Jag köper dessa genom Barkonsult.se. Kika in där!

Kommentera