Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Jag och Magnus satt och pratade och hamnade på temat gamla barn,- och ungdomsminnen. Kom och tänka på så himla många roliga 70 och 80-talsminnen och även om vi vuxit upp på varsin sida av landet i helt olika miljöer så är det massor vi ändå hade gemensamt. Bland annat var vi ordentliga bokmalar bägge två.

Magnus var mycket för Astrid Lindgren och       Tolkkien medan en annan plöjde uppslagsverk och ordböcker varvat med Wahlströms ungdomsböcker. Någon som minns dem? Jag älskade serien med "Alfred Hitchcock och tre deckare löser...". Tror jag tog mig igenom hela serien på närmre 50 böcker. Gick dock ganska snabbt, då som nu läser jag väldigt snabbt, en lustig egenskap jag alltid haft. Min hjärna läser ungefär vart tredje-fjärde ord sen fylls liksom resten in per automatik. Förmodligen därför jag alltid hade väldigt lätt för mig i skolan.

Fick lite feeling nu, kanske man skulle kolla med mamma var alladessa och Bigglesböckerna jag alltid fick av mormor och morfar tagit vägen. Om inte annat hittade jag just en sajt som heter kaptenkrok.se som säljer dem begagnade. Bilden ovan är för övrigt lånad från den sajten.

Vad läste du själv när du var ung?

Kram M

Skriv en kommentar

Lotta och Kitty läste jag, sonen läste också dessa mysterie böcker, dottern läste tvillingarna böcker.
Så roligt att läsa nu blir det mest deckare 😊

Jag är 24 (fyller 25 25 okt) så gammal är man väl inte ;-) iaf, jag läste mest hästböcker när jag var yngre eftersom det var/är ett stort intresse hos mig.. läste inget annat så jaa.. :-)

Läste mycket Kitty och Enid Blytons böcker. Gillade mysterier och läser mycket deckare nu fortfarande.

Kommentera