Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

I eftermiddags var jag och Magnus och vaccinerade oss inför en kommande resa. Ska snart berätta om vart vi åker. Vi är nu inne på vår fjärde förberedande spruta och en till väntar längre fram, efter hemkomst. Innan och under resan ska vi sen dessutom äta malariatabletter. Mycket förberedelser men så kommer det bli en spännande och intressant resa också.

Har jag förresten delat med mig av mitt supergoda pestorecept? Jag gjorde en ladnning igår kväll. Tycker de flesta färdiga Pestosåser som finns att köpa på burk är supertråkiga, inte alls den fräscha och pigga smaken jag är ute efter. Det fanns nåt märke tidigare (Rana tror jag det hette?) som såldes färsk i kyldisk men har inte sett den på länge. Jag gör min pesto med Västerbottensost istället för Parmeggiano Reggiano men det funkar såklart bra med vilken du vill! Blir inte nämnvärt dyrare att göra allt själv med färska ingredienser och då vet du ju dessutom exakt vad som är i! Snabbt går det också - klart på bara någon minut.

Pesto på Västerbottensost

50 g pinjenötter 
2 krukor färsk basilika
1 stor vitlöksklyfta
1-2 dl bättre olivolja (gärna med en fräsch överton av nyklippt gräs)
ca 100 g riven Västerbottensost
en rejäl nypa salt

Lägg samtliga ingredienser i en mixer och pulskör, jag gillar struktur i min pesto så jag låter den inte gå för länge så att den blir helt slät. Tillsätt mer olivolja om du vill ha en tunnare, mer rinnig, konsistens.

Klassikern är såklart att servera med nykokt pasta (vi körde bönpasta) och lite extra ost ovanpå. En annan god och enkel grej att köra är att skära urkärnad gurka i långa stavar, lägg sedan dessa i ett tortillabröd som du brett med Philadelphiaost, ringla över pesto och rulla ihop. Servera som de är eller skiva upp och ha som snittar/drinktilltugg!

Kram M

Skriv en kommentar

Får nog testas nån dag-hur länge står den sen i kylskåp om man äter upp allt på en gång?
Hade du varit närmare hade jag bjudit er på Trattkantarellsoppa för jag var nämligen ute och plocka det igår.
Ha nu en bra kväll och hälsa Magnus också.
Ps tycker om era bloggar Ds

Kommentera