"10 years" är en liten bagatell, något annat kan man inte kalla denna film som handlar om ett kompisgäng som tio år efter att de slutade High School ska ses igen för en gammal hederlig klassåterträff. Det är en hel hög med personer vi får möta även om de största rollerna utgörs av Jake (Channing Tatum) och Mary (Rosario Dawson). De hade ett förhållande under skoltiden och nu när de kommer med sina nya respektive till återträffen vänds saker och ting upp och ner.

Filmen gick inte upp på bio vilket jag kan förstå för den är väldigt enkel men jag tycker inte bara att det är till filmens nackdel. Många av de personligheter vi som åskådare får bekanta oss med presenteras tillräckligt omsorgsfullt för att vi ska kunna lära känna dem och få sympatier. Det finns inga dåliga skådespelare i filmen utan alla funkar bra, dels nämnda Tatum, Dawson (åh, vad jag har saknat henne!) men även Ari Graynor, Kate Mara, Lynn Collins och framförallt Oscar Isaac som spelar rockstjärnan Reeve. Som alla filmer som handlar om klassåterträffar blir det mycket stereotyper där alla kategoriseras som tönten, drömtjejen, mobbaren och så vidare.

Filmen innehåller en del temposänkningar som gör den lite småtråkig ibland och även en hel del klyschiga scener. Det är inte direkt en film som lämnar avtryck men jag rekommenderar den eftersom igenkänningen verkligen finns där och den gör mig glad och fnittrig. Den besitter också mer djup än vad liknande filmer gör. Om jag skulle beskriva filmen med ett ord skulle det vara: charmig.

 "10 years" är Jamie Lindens långfilmsdebut som regissör. Han är annars manusförfattare och har skrivit manuset till "We Are Marshall" och Lasse Hallströms "Dear John" med (just det) Channing Tatum. Och vem är han tillsammans med då? Jo, ingen mindre än ZOOEY DESCHANEL.

Betyg: -3/5

Hyr filmen på film2home!

Skriv en kommentar