Ideellt arbete kräver engagemang

Jag är en person som identifierar mig som engagerad av naturen. Inte alltid för att jag vill utan för att jag helt enkelt inte kan låta bli. Jag förstår mig knappt på människor som inte delar sin tid mellan betalande jobb, fritid och sen en massa tid på ideellt arbete. Vad gör folk med sin tid? Det låter knäppt men jag undrar.

Jag har inte alltid varit där. I perioder när jag inte kunnat ge av min tid har jag istället gett pengar. Jag brukade säga att jag var månadsgivare till varenda organisation som ringt. Jag kan inte motstå när dom ringer. Mail, brev och reklam kan jag stänga ute men inte riktigt bra samtal. Numera har jag Truecaller så jag svarar inte. Ger ju ändå min tid.

Nu undrar du så klart vad jag bidrar med i form av tid? Eller så har du slutat läsa och skrivit av mig som ett jävla pretto. Det går också bra.

Jag är scoutledare och bidrar till att barn förstår sig på och kan både ta hand om och överleva i naturen. Jag lär mig minst lika mycket av dom.

Jag bidrar till att ideer sprids genom mitt engagemang i TEDxStockholm. Har du inte koll på det och bor i Stockholm eller har aldrig hört ett TED Talk så googla och du kommer hitta rätt.

Jag bidrar till folkhälsan genom att vara mentor för andra som genomför livsstilsförändringar i Bodily. Älskar att se andra lyckas och gläds med dom och är minst lika tacksam för min egen lycka.

Jag bidrar till att minska ensamheten mellan människor genom att vara coach i Friendcation - nätverket som gett mig så mycket iform av relationer och uppvaknande.

Jobbet då? Hur bidrar jag där. Det är nog det allra häftigaste! Jag jobbar arslet av mig för att du, din mamma, släkting eller vän ska slippa falla för bedrägerier och faktiskt kunna både lita på och våga svara i din telefon. Eller veta när du inte ska göra det. Du borde absolut ladda ner Truecaller redan idag.

Hur bidrar du? Med tid eller pengar?

Skriv en kommentar

Hello! Today I want to tell you about my pleasant experience with <a href="cheappaperwriting.com/">cheappaperwriting.com</a> . I was looking for a reliable service to write my research paper and they turned out to be the perfect option. The writers helped me to create a research paper according to all requirements and deadlines. I am particularly grateful for their attention to detail and ability to translate my ideas into text.

Kommentera