Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Chinese Year of the Pig: 2019

Jaha, vad bättre än att fira detta år med att grisa till det ordentligt. Oink hö hö

Det finns ett flertal kinesiska ställena att äta på men dessvärre inga jag vill hylla, eller jo men det kommer inte tas upp i detta inlägg.

Jag har istället hittat restauranger som nämner detta fascinerande djur. Och som tur är så har jag haft bra erfarenheter och kan med gott samvete rekommendera följande:

 

Två små svin: har skrivit om stället här. Evigt tjat om detta ställe men I love it. Dansk-tjeckisk ölhak med smörrebröd. Stockholms mysigaste uteservering. Avslappnad klientel. tvåsmåsvin

Svinet: Om inte sommarens mest efterlängtade innergård. Öppet endast 24 juni - 17aug istället för The burgundy som går på semester. Varje år nytt tema med kort meny. Förra årets spanska meny fick mig att falla av stolen. I år är det Mexiko-USA influenser. Förutom en fantastiskt pittoresk atmosfär med känsla av utomlands så hittar en inte ett mer prisvärt och prisvänligt ställe som levererar utomordentligt högkvalitativa råvaror och smaker. Stockholms största vinlista med priser från 50 kr och uppåt per glas. Super trevlig service som är  personliga, opretto och alerta. Besökare som är laid back och njuter av livet. svinet

The hairy pig: det var ett tag sedan jag var här. Ganska poppis bland turister men låt dig inte luras, det är långt ifrån en turistfälla. Atmosfären är supermysig, välkomnande, gosig och perfekt under vintertiden/hösten. Egengjorda korvarna med briochebröd är mycket goda. Sedan finns det en del tapasrätter att välja mellan, you win some you lose some. Soft dejt ställe thehairypig

Arroganta svinet: har varit på min bucket list ända sedan de öppnade. Jag behöver skjuts dit så därav mitt uteblivna besök. Jag vågar inte rekommendera restaurangen men baserat på allt bra jag hört så kommer jag garanterat se till att ta mig dit en vacker dag. arrogantasvinet

 

Andra grisiga ställen som jag inte besökt men passar bra i detta inlägg:

Två feta grisar: ölbryggeri som ligger i Göteborg.

Pig & whistle- Pub som ligger i Söderhallarna

Lilla grisen – krog med husmanskost i Stockholm

Lammet och grisen- restaurang som finns på Öland och Sälen

Skriv en kommentar