Här firas Beaujolais Nouveau 2023 i Göteborg

Torsdagen den 16 november kan alla vinälskare fira premiären av Beaujolais Nouveau i Göteborg, helt enligt fransk tradition. Många barer och restauranger korkar upp de första flaskorna.

Startskottet för försäljningen av Beaujolais Nouveau går den tredje torsdagen i november varje år, bara ett par månader efter årets skörd. Då öppnas de första Beaujolais Nouveau-flaskorna på franska ställen världen över, inte minst i Göteborg.

Några som firar “Bojo Day” är vinbaren Vinarium, som utlovar “Easy wine, simple food, much fun”. Hermanos Tacokiosk får besök av Suggan Vinbar och bjuder på gnudi och Bov Discobar utlovar världens fest med livekonsert. På Bar Minimal kan man testa ett lite större spektrum av druvan, Tolv Vinbar har yatzyklubb “bojo edition”, Epoque korkar också upp Beaujolais, och Alba bjuder på paté med pickles och milanese på rotselleri med smält gruyère.

Walk in the Park serverar “bojo” till schyssta priser så länge det finns vin kvar och på Bar Palavas kan man äta en fransk trerättersmiddag med ratatouille, steak frites och ostar.

Nedan listar vi fler ställen som är värda ett besök för den som vill sippa på ett glas Beaujolais Nouveau dagen till ära.

Olssons Vin
Folk
Bar Robusta
Dirty Records
Magasinsgatan 5
Jesper på hörnet
Robb
Wolfgang Vincafé
Bar Bulot
Junggrens
Bennys Bar & Slice Shop
Tapasbaren
Le 20ème