The Parlour

4,0
7 betyg
Fusionrestaurang
Cocktailbar
Hemsida
Instagram
The Parlour
4,0
7 betyg
Hemsida
Instagram

Mitt på Avenyn hittar man Göteborgs enda Nikkei-restaurang, där smakinfluenserna hämtats från det peruanska och japanska köket. Från de höga stolarna i den glamourösa lokalen har man överblick över Göteborgs mest kända gata medan man sippar på en cocktail, som matchar ställets kosmopolitiska vibb.

Inte långt från paradgatans början bjuds man med på en resa till Peru och Japan, om än med en modern twist och med influenser från världsmetropolernas nattklubbsestetik. The Parlour är en restaurang där allt från inredning till rätterna på menyn valts med största omsorg för att skapa en genuin och familjär känsla.

Med den smakpalett köket arbetar med har som ambition att skapa en kulinarisk upplevelse som är relativt ny för många. Man inspireras av konceptet Nikkei – det vill säga en fusion av smaker från Peru och Japan med unika texturer och smaker. Ceviches, tacos, vårrullar, dumplings och raw food är några av inslagen på menyn. För en fulländad upplevelse rekommenderas The Parlours sharing-koncept, som innebär att rätterna delas mellan sällskapet. Varje lördag serveras även en dignande brunchmeny för den som vill fira in helgen.

Konst på väggarna, gulddetaljer och sobra ljuskällor ger The Parlour en elegant inramning och känslan av storstadspuls präglar restaurangen liksom cocktailloungen. I den hålls mixologin högt och innovativa cocktails blandas av erfarna bartenders. Tanken är att man ska kunna komma in som man är, oavsett om det är för en cocktail att lyxa till en vardag med, eller för en helkväll med vännerna.

Föreslå ändringar

Recensioner av The Parlour

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
17 maj 2019

Trevlig uteservering lite avskiljt från Avenyns övriga puls. Lite för stor matmeny. Hade tjänat på mindre meny med högre kvalitet. Funkar men inget extraordinärt.

9 jan 2020

Vi hade verkligen så höga förväntningar på restaurangen. Hade hört mycket bra och läst recensioner här. Tyvärr blev det min sämsta restaurangupplevelse någonsin. I dörren fick vi inte ens ett hej. Servitrisen gick bara rakt förbi os... Visa hela »

29 jun 2023

Vi gick hit istället för sportbaren på andra sidan då förrätten hos dem var fruktansvärd.

27 jun 2020

En av Göteborgs absoluta pärlor! Magiska smaker i alla rätter! Trevlig personal, grymma drinkar och härlig stämning!

7 maj 2023
31 aug 2022
26 okt 2021