Mindpark Mindpark

Guiden till Hyllies bästa lunchrestauranger

Hyllie är en stadsdel i Malmös utkanter som med spektakulära satsningar, som Malmömässan och Emporia Köpcenter, blivit ett attraktivt område för såväl företag som privatpersoner. Självklart har det även lockat till sig flertalet bra restauranger som erbjuder bra lunchalternativ för de många människor som arbetar och rör sig i området. Här är guiden till en riktigt bra lunch i Hyllie, varav flera ställen föga överraskande hittas på Emporia.

Innehållsförteckning
 1. Bästa lunchrestaurangerna i Hyllie
  1. Brasserie X – Prisvärd hotellunch
  2. Nilssons Restaurang – Svensk lunch med internationella inslag
  3. Dominos – American pizza
 2. Lunchrestauranger på Emporia
  1. Se7en Sins Burger – Kvalitetsburgare
  2. Redfellas Juicebar Emporia – Sallader och toasts "mafioso style"
  3. Jou San – Sydostasiatiska favoriter
  4. Thai Pad – Alla thaifavoriter på menyn
  5. Hatoba Sushi – Japansk lunchklassiker

Bästa lunchrestaurangerna i Hyllie

Brasserie X

Hemsida

Prisvärd hotellunch

På det här toppmoderna hotellet är allt från service och atmosfär till hotellrum och konferenslokaler av högsta klass. Självklart finns här även en bra restaurang som om veckodagarna serverar en prisvärd lunch. En enkel men vällagad krogmeny som rymmer såväl franska klassiker som svensk husmanskost.

Nilssons Restaurang

Hemsida

Svensk lunch med internationella inslag

Är du ute efter en traditionell svensk lunch av det aningen exklusivare slaget ska du bege dig till Nilssons. Inspiration hämtas förvisso från ett antal internationella kök, men i centrum står alltid de svenska smakerna tillika tillagningsmetoderna. Lunchmenyn varierar enligt gängse tradition men räkmackan, köttbullarna och burgaren finns alltid att beställa.

Dominos

American pizza

Många finsmakare rynkar på näsan åt snabbmatskedjorna, men när till och med den välrenommerade kocken Dave Chang (Momofoko) hyllar Dominos är det kanske läge att tänka om. Är du sugen på en lunchpizza i Hyllie är Dominos ditt givna val. Se bara till att ha en lugn eftermiddag i kalendern. Portionerna är nämligen generösa och när den tämligen brutala mättnaden väl slår in, brukar det ta ett tag att hämta sig igen.

Lunchrestauranger på Emporia

Se7en Sins Burger

Kvalitetsburgare

När suget efter en bra hamburgare väl infunnit sig duger sällan någonting annat som alternativ. Därför är vi tacksamma att Se7en Sins slagit upp dörrarna i Hyllie. Här serveras kvalitetsburgare på bra nötkött och massor av goda toppings att välja mellan. Stället heter Se7en Sins av en anledning så se till att unna dig en extra dekadent burgare när du ändå är där.

Redfellas Juicebar Emporia

Sallader och toasts "mafioso style"

Sallad är tveklöst en av svenskarnas absoluta lunchfavoriter. Det går snabbt, är nyttigt och den kan enkelt slängas in i kylen för att ätas vid ett senare tillfälle. Men för att det inte ska bli tråkigt i längden krävs det att salladsskålen fylls med goda och bra ingredienser, samt att menyn är varierad nog för alla smaker. Detta klarar Redfellas med bravur. Här finns ett stort urval av både sallader och toasts, tillagade på fina råvaror och finurligt döpta med maffiaklingande namn.

Jou San

Sydostasiatiska favoriter

Asiatiskt är bland många ett populärt lunchval – och det med rätta. De sydostasiatiska köken bjuder ofta på mat som på samma gång är god och hälsosam. Perfekt för den som vill unna sig någonting annat än en sallad, men samtidigt ha gott om energi kvar till eftermiddagens möten. Jou San är specialiserade på Dim Sum men erbjuder även vietnamesiska klassiker som pho.

Thai Pad

Hemsida

Alla thaifavoriter på menyn

Svenskarna älskar sin thaimat. Inte så konstigt med tanke på de goda smakerna, näringsrika ingredienserna och ofta generösa portioner som serveras på Malmös thairestauranger. The Thai Pad är inget undantag. Här finns alla klassiker på menyn, vällagade och snabbt serverade.

Hatoba Sushi

Hemsida

Japansk lunchklassiker

Få maträtter är lika populära till lunch som den japanska nationalrätten sushi. Inte bara är det hälsosamt och välsmakande, det serveras för det mesta inom bara några minuter vilket gör det till den, i många avseenden, perfekta snabbmaten. Hatoba Sushi på Emporia serverar naturligtvis de vanliga varianterna som maki och nigiri och sushifantasten lär inte bli besviken. Vällagat ris och fräscha råvaror är nyckeln till bra sushi vilket man här tagit fasta på.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta