Guiden till Malmös bästa lunchbufféer

Guiden till Malmös bästa lunchbufféer

Från Italien till Libanon och fjärran öst – Malmös mest uppskattade lunchbufféer influeras av många olika kök. De lockar dessutom alla olika slags Malmöbor; vegetarian som omnivore, student som 8-till-5-folk. Några av Malmös bästa lunchbufféer har gjort sig ett namn med bland annat goda veganska asiatiska grytor, härliga pizzor och fräscha sallader, för att inte nämna flertalet plånboksvänliga alternativ. Ta en långlunch och lossa bältet ett snäpp. Här guidar vi till restauranger med riktigt bra lunchbuffé i Malmö.

Innehållsförteckning
 1. Malmös bästa lunchbufféer
  1. Restaurang Laziza – Libanesisk lunch
  2. Vegegården – Välbekanta smaker i vegantappning
  3. Rose Garden Supreme – Rejäl pan-asiatisk buffé
  4. AB Småland – Hälsosamt och gott
  5. Jasmin Alsham – Ett myller av smaker

Malmös bästa lunchbufféer

Restaurang Laziza

Hemsida

Libanesisk lunch

Det finns inte mycket som fräschar upp en rejäl lunchbuffé lika mycket som tabbouleh eller annan uppfriskande libanesisk sallad. Restaurang Laziza bjuder på ett tiotal varianter till lunch vid sidan om goda, kalla röror. Flera varmrätter, varav hälften vegetariska, finns förstås också att välja på. Kaffe och te ingår.

 • Tid: Mån-fre kl 11-15, helg kl 10.30-16.30
 • Pris: Vardagar ca 100 kr, helgbrunch ca 179 kr

Vegegården

Hemsida

Välbekanta smaker i vegantappning

Med inspiration från de taiwanesiska och kinesiska köken har Vegegården skapat en mängd olika rätter, från wokade "kött"-rätter och friterade nudlar till smakrika grytor. Malmös vegetarianer och veganer flockas ofta till denna veganska pärla, men här mättas allt oftare även köttätande lunchgäster.

 • Tid: Mån-fre kl 11-15, lör-sön kl 13-20
 • Pris: Vardagar ca 95 kr, helgbuffé ca 145 kr

Rose Garden Supreme

Hemsida

Rejäl pan-asiatisk buffé

Bufféutbudet skulle inte vara komplett utan ett populärt pan-asiatisk alternativ. Detta finner du bara några snabba steg från Gustav Adolfs torg, längs den gamla kyrkogården. Just lunchversionen av det här kalaset bjuder på mat från det kinesiska, thailändska och japanska köket, däribland wok, grytor och sushi. Läsk och kaffe ingår, och det finns även lite sött att tillgå efter maten.

 • Tid: Mån-fre kl 11.30-14.30, lör-sön kl 12-15
 • Pris: Mån-fre ca 110 kr, helg ca 149 kr

AB Småland

Hälsosamt och gott

Mitt i denna härligt spretiga inrednings- och klädbutik hittar du även en god och hälsosam lunchbuffé bestående av vegetariska och veganska röror, pajer och sallader. Du äter i den mysiga cafédelen där möblerna, de flesta vintage, går att köpa med sig hem om de faller dig i smaken.

 • Pris: Mån-fre ca 135 kr, helg ca 150 kr
 • Tid: Mån-fre kl 11-14.30, helg kl 12-14.30

Jasmin Alsham

Hemsida

Ett myller av smaker

Libanesisk mat lämpar sig utmärkt som buffé. Kökets många röror, fräscha sallader, mustiga köttgrytor och friterade rätter som falafel går att kombinera på massor av olika sätt och smakerna gifter sig nästan alltid. För den som vill äta växtbaserat är libanesiskt ett särskilt bra val då många av de goda rätterna är vegetariska eller veganska.

 • Pris: Ca 99 kr
 • Tid: Mån-fre kl 11-16

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta