Guiden till prisvärda restauranger i Malmö

Guiden till prisvärda restauranger i Malmö

Det kan sitta rätt fint efter en lång dag att gå på restaurang och bli serverad god mat, men visst kostar det oftast när det smakar? Lugn, vi har spanat in en rad olika prisvärda restauranger i Malmö där det till den goda maten bland annat bjuds på bra stämning, utan att det för den delen ska kosta skjortan. Här guidar vi till var man kan unna sig en smula vardagslyx för att sedan avsluta kvällen med humöret på topp och plånboken i behåll.

Innehållsförteckning
 1. Prisvärda restauranger i Malmö
  1. Rebell – En lek med traditioner
  2. Lemon Garden – Bruncha i grön miljö
  3. Shamiat – Prisvärd syrisk matupplevelse
  4. Spoonery – Skedvis med skönt
  5. Restaurang Asien – Stammishak på Möllan
  6. Dubbel Dubbel – Chinese charing
  7. Art of Spices – Indisk streetfood
  8. Ariana Afghansk Restaurang – Grytor och annat gott
  9. Mitt Möllan – Gott och blandat på foodcourt
  10. Lyran – Prisvärd finkrog
  11. Bright – Äta på plankan
  12. Gerege – Koreanska favoriter
  13. Osteria Qui – Vällagat från Italien

Prisvärda restauranger i Malmö

Rebell

En lek med traditioner

När man känner för något enkelt med en twist så kommer det säsongsenliga köket på fräscha Rebell till undsättning. Såväl svensk som annan europeisk husmanskost får en Rebell-isk behandling här, vilket resulterar i rätter som råbiff med wasabi, lök, forellrom och vallmo. Avslutas bäst med en lekfull efterrätt.

 • Pris: Mindre tallrikar ca 60–200 kr, större tallrikar ca 155-275 kr
Lemon Garden – Prisvärda restauranger
Lemon Garden
Lemon Garden – Prisvärda restauranger
Lemon Garden
Lemon Garden – Prisvärda restauranger
Lemon Garden
Lemon Garden – Prisvärda restauranger
Lemon Garden
Lemon Garden – Prisvärda restauranger
Lemon Garden
Lemon Garden – Prisvärda restauranger
Lemon Garden
Lemon Garden – Prisvärda restauranger
Lemon Garden
Lemon Garden – Prisvärda restauranger
Lemon Garden
Lemon Garden – Prisvärda restauranger
Lemon Garden
Lemon Garden – Prisvärda restauranger
Lemon Garden
Lemon Garden – Prisvärda restauranger
Lemon Garden
Lemon Garden – Prisvärda restauranger
Lemon Garden

Lemon Garden

Bruncha i grön miljö

Fika och bruncha på nytt sätt på Lemon Garden i Västra Hamnen. De vill skapa Sveriges mest unika brunch, något de gör med en biofilisk miljö där en hel vägg klätts i grönska. I sällskap av växterna serveras brunch och fika med både sött och fruktigt på menyn.

 • Prisexempel: Pannkakor ca 120 kr

Shamiat

Hemsida

Prisvärd syrisk matupplevelse

Vare sig ni är ett litet eller stort sällskap gäller det här att beställa in ett antal goda rätter att dela på och njuta av med härligt varmt bröd till. Välj och vraka bland allt från röror som hummus och mohammara till kötträtterna kebbeh och kafta, samt ett antal goda grytor och sallader. Det blir helt säkert en matfest som både smaklökar och plånbok uppskattar.

 • Prisexempel: Hummus ca 59 kr, fatteh med kyckling ca 79 kr, tabbouleh ca 79 kr

Skedvis med skönt

Smakerna sprudlar på Spoonery, som tar inspiration från alla världens hörn till vällagade lunch- och middagsrätter. Allt det härliga platsar här på en sked och det resulterar i ett urval av bland annat kryddiga grytor och värmande soppor. Den snabba servicen gör det även väldigt lätt för take away.

 • Pris: ca 85-125 kr

Restaurang Asien

Hemsida

Stammishak på Möllan

Många rätter fyller menyn på Restaurang Asien, och de görs på fräscha råvaror och goda vietnamesiska smaker. Det bjuds bland annat på variationer av vårrullar, nudlar och risrätter, där nudelsoppan Phợ för många är en favorit. Inredningen är traditionellt asiatisk kitsch, men god mat och stammiskänsla gör att även nya middagsgäster fröjdas åt detta fynd.

 • Prisexempel: Stekta nudlar och nudelsoppor ca 115-145 kr

Dubbel Dubbel

Hemsida

Chinese charing

På Dubbel Dubbel serveras setmenyer som kommer i olika storlekar beroende på hur hungrig du är. Rätterna beställs för minst två personer med val av vegetarisk, kött eller mittemellan. Beställ gärna en eller flera av husets cocktails eller mocktails till. Mysigt inomhus under den mörkare delen av året och ännu mysigare när det är varmt nog att gotta sig i allt på innergården.

 • Pris: Meny ca 225–315 kr

Art of Spices

Indisk streetfood

Ett av de yngsta koncepten när det gäller indiskt i Malmö är också ett av det mest omtyckta – och plånboksvänliga. Art of Spices korta och koncisa meny bjuder på smakrik indisk streetfood som dessutom är vegetarisk. Man erbjuder även ett par currygrytor, en med blandade grönsaker och en som växlar dagligen.

 • Prisexempel: Street food ca 49–99 kr, Art of Spices complete meal ca 139-169 kr

Ariana Afghansk Restaurang

Hemsida

Grytor och annat gott

Mustiga grytor och mättande spett-tallrikar står på menyn hos Ariana, som blivit ett säkert kort i kategorin budget och bra. Förutom afghanska specialiteter så som kormagryta och manto (degknyten fyllda med kryddad köttfärs) har man även en del rätter från det indiska köket på menyn.

 • Prisexempel: Grytor ca 89–108 kr, spett ca 79–129 kr

Mitt Möllan

Gott och blandat på foodcourt

Är man ett sällskap som har svårt att komma överens om en matdestination kan det löna sig att mötas upp på Mitt Möllans foodcourt. Här kan man till exempel välja mellan japanska smaker från Yoi Yoi, kinesiskt från Bao Bao, vietnamsiskt från Lilla Vietnam, eller indiskt från The Masala Box.

 • Prisexempel: ca 100–150 kr

Lyran

Prisvärd finkrog

På Lyran lär man göra av med några sedlar, men för några riktigt fräscha och kreativa mellanrätter i härligt intim atmosfär så kan det mycket väl vara värt mödan. Här plockar man dagligen in de allra bästa ekologiska råvarorna från det skånska landskapet och styr ihop lite kokkonst för att erbjuda middagsgäster en välsmakande meny. Går fint ihop med något glas naturvin.

 • Pris: Meny ca 600 kr

Bright

Hemsida

Äta på plankan

I en fräsch lokal med några få inslag av mys- och dejtkänsla lockar Bright mest kött-suktande middagsgäster som har funnit vägen till deras prisvärda kötträtter. Köttet tillagas precis som man önskar och den trevliga personalen är även lyhörd vad gäller andra önskemål till maten. Ett gott alternativ för en enkel måltid vid Möllan.

 • Pris: Grillrätter ca 159-249 kr, plankor ca 149-230 kr

Gerege

Hemsida

Koreanska favoriter

Gerege serverar både vällagade och prisvärda favoriter från det koreanska köket. På menyn hittar du klassiker som bibimbap, olika kimchibaserade rätter, dumplings och miso ramen. Restaurangen har även gjort sin egen kimchi, som du kan köpa med dig hem.

 • Pris: Huvudrätt ca 149-199 kr

Osteria Qui

Vällagat från Italien

På Osteria Qui kan du njuta av vällagade godsaker från det italienska köket till ett överkomligt pris. Maten tillagas på noggrant utvalda råvaror, och här gör man dessutom sin egen pasta på 100% durumvete. På menyn hittar du alla givna italienska klassiker, och för dig som vill äta grönt går det alltid att fråga efter vegetariska alternativ.

 • Pris: Huvudrätt ca 195-295 kr

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta