Guiden till affärslunch i Malmö

Guiden till affärslunch i Malmö

Det vimlar av lunchrestauranger i Malmö, men när det gäller affärslunchen krävs ofta rätt stämning och miljö för allt från avslappnat till "business" – vilket kan innebära en del planering. Som tur är finns det många bra restauranger lämpade för att diskutera affärer över lunch. Bland dessa finner du exempelvis stans bästa utsikt och vackra historiska lokaler. Här guidar vi till Malmörestaurangerna som lämpar sig lite extra bra för affärslunch med kollegor, kunder och potentiella affärspartners.

Innehållsförteckning
 1. Gamla Väster
  1. Namu – Mysig businessmiljö och koreanska smaker
  2. Bistro Royal – Storslaget i Kungliga vänthallen
  3. Victors – Ledigt på Lilla Torg
  4. Årstiderna i Kockska Huset – Affärer i det anrika
 2. Davidshall
  1. Köket Lu – Fenomenal streetfood
  2. La Bonne Vie Davidshall – En liten del av Frankrike
  3. Operagrillen – Traditionsenligt vid operan
  4. Atmosfär – Finstämd miljö för samtal och möten
 3. Möllevången
  1. Grand Malmö – Retrostil vid Möllan
  2. Smak – Sparsmakat och elegant
 4. Slottsstaden
  1. Via Napoli – Autentiskt italienskt
  2. Atrium – Hipp fikalunch

Affärslunch i Malmö

Gamla Väster

Namu

Mysig businessmiljö och koreanska smaker

Längs en av kullerstensgatorna bara ett stenkast från Lilla Torg bjuder Namu in till lunch gjord på mestadels närproducerade råvaror och smaker, inspirerade av det koreanska köket. Lunchmenyn växlar varje vecka och serveras i en stilren lokal med högt i tak och på samma gång stram och hemtrevlig miljö.

Bistro Royal

Storslaget i Kungliga vänthallen

Vita dukar, trädetaljer och en tjusig takkrona sätter tonen på Bistro Royal, en fin krog som huseras i den gamla Kungliga vänthallen. Under veckan ställs en dagligen omväxlande Plat du Jour-meny fram, som likt à la carte-menyn återspeglar olika europeiska kök – framförallt franskt, italienskt och skandinaviskt. Vid större möten finns här även chambre separée.

Victors

Hemsida

Ledigt på Lilla Torg

Mitt i smeten på anrika och livliga Lilla Torg hittar ni Victors, som gör sig allra bäst under sommarhalvåret då den rymliga uteserveringen får komma till sin rätt. Maten som erbjuds till lunch är en klassisk krogmeny - välbekant och vällagat.

Årstiderna i Kockska Huset

Hemsida

Affärer i det anrika

Tjusiga källarvalv, vita bordsdukar och klassiska europeiska rätter ramar in affärsmötet på Årstiderna i Kockska Huset. Den fina och vida källarlokalen andas såväl historik som lyx och här finns plats för såväl små som större sällskap.

Davidshall

Köket Lu

Fenomenal streetfood

Vill du ha en mer urban inramning på affärslunchen är Köket LU ett säkert kort. Inspirerat av Hongkongs streetfood-scen serveras här fenomenal kinesisk mat som dumplings, mantao och deras paradrätt: grillad anka.

La Bonne Vie Davidshall

Hemsida

En liten del av Frankrike

Mitt på Davidshalls torg hittar du en liten del av Frankrike. Vita dukar, klassisk inredning och ett gäng franska favoriter som moules frites och entrecôte på menyn gör La Bonne Vie till ett utmärkt val för affärslunch.

Operagrillen

Traditionsenligt vid operan

Bara namnet, Operagrillen, för tankarna till affärmöten och välklädda lunchgäster. Precis intill Malmö Opera bjuder man här på vällagad lunch i form av allt från husmanskost till rätter som drar inspiration från kontinenten, såsom pasta carbonara och anklår.

Atmosfär

Finstämd miljö för samtal och möten

Atmosfär är kanske en av Malmös populäraste restauranger för affärsmöten - en ljus mötesplats som passar fint för lite mer privata möten och samtal. Lokalen är varsamt renoverad och den moderna maten skapad med skånska traditioner i åtanke. Internationell klass på mat och service.

Möllevången

Grand Malmö

Retrostil vid Möllan

Bordsplatser i snygga bås av trä, med en härlig blå färgklick i samspel med resterande inredning, sätter retrokänslan på Möllanfavoriten Grand. Under lunchtimmarna kan man här avnjuta Krav-märkta rätter gjorda på lokala råvaror, med inspiration från hela Europa. Såväl tjusigt à la Mad Men som prisvärt à la Möllan.

Smak

Hemsida

Sparsmakat och elegant

Bara ett stenkast från Möllan ligger Malmö Konsthall som även inhyser en av stadens mest uppskattade lunchrestauranger. Menyn består i regel av fyra alternativ: fisk, kött, vegetariskt och soppa. Maten är lika elegant som välkomponerad och en generös buffé med sallad och nybakat bröd ingår som standard.

Västra hamnen

Slottsstaden

Via Napoli

Hemsida

Autentiskt italienskt

En klassisk italiensk lunch uppskattas av de allra flesta och det blir knappast mer autentiskt än Via Napoli. Här serveras prisbelönta napolitanska pizzor bakade enligt traditionella metoder. På borden ligger röd- och vitrutiga dukar och ur högtalarna hörs italienska klassiker. Känns pizza för slafsigt för lunchmötet? Ingen fara. På menyn finns även ett gäng pastarätter av toppklass.

Atrium

Hipp fikalunch

För en enklare och hippare miljö än vad den traditionella affärslunchen i regel påbjuder passar Atrium Kaffebar utmärkt. Utöver de traditionella cafémackorna finns här även utmärkta sallader att välja bland. Fräscht, snabbt och enkelt.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;