Guiden till mysiga caféer i Malmö

Guiden till mysiga caféer i Malmö

Att hitta ett mysigt café i Malmö är inga problem – det finns gott om ställen att välja bland. Ett cafébesök kan vara många olika saker; den hastiga lunchen, den snabba espresson på stående fot, det långa samtalet i goda vänners lag, den välbehövliga söndagsbrunchen eller dagens kontor för frilansaren. Listan kan göras lång! När du är sugen på att kura ihop dig på ett mysigt fik så finns det gott om sådana i Malmö. I den här guiden har vi listat våra favoriter.

Innehållsförteckning
 1. Mysiga caféer i Malmö
  1. Atrium – Mysigt inne och ute
  2. Lilla Kafferosteriet – Kaffe och knarrigt trägolv
  3. Uggla Kaffebar – Lilla Williamsburg
  4. Noir Vin & Kaffekultur – Ombonat bland kullerstenarna
  5. Solde Kaffebar – Populär kaffebar vid kanalen
  6. Café Kungsgatan – Elegant och bohemiskt
  7. Hollandia – Ett klassiskt kondis
  8. Café Element – Kaffe, öl eller bäggedera
  9. St. Jakobs Stenugnsbageri – Stenugnsbakat i saluhallsmiljö

Mysiga caféer i Malmö

Atrium

Mysigt inne och ute

Liksom många andra mysiga Malmöcaféer fungerar Atrium kaffebar för såväl snabbfika som en härlig långlunch. På menyn hittar du goda bakverk och enkla men vällagade luncher, varav den generösa laxsalladen särskilt rekommenderas. Mysiga lokaler och en om möjligt ännu trevligare uteservering.

Lilla Kafferosteriet

Kaffe och knarrigt trägolv

Många av stadens caféer köper in sitt kaffe från Lilla Kafferosteriet, så räkna med ett riktigt bra utbud av gott kaffe från världens alla hörn. Knarrigt trägolv, hemtrevlig atmosfär och en fantastisk uteservering mitt i Malmö är ytterligare några anledningar att besöka Kafferosteriet.

Uggla Kaffebar

Lilla Williamsburg

Områdena kring St: Knuts Torg har ibland refererats till som Malmös egna lilla Williamsburg. En omskrivning för hipstertätt och trendkänsligt, helt enkelt. Självklart finner du en av stans snyggaste kaffebarer här. Den må vara liten, men ack så mysig.

Noir Vin & Kaffekultur

Ombonat bland kullerstenarna

Till Noir flockas malmöiterna från tidig morgon till sen eftermiddag för att dricka gott kaffe och äta enkel men god cafémat. Som så många andra trevliga caféer i staden är antalet sittplatser inomhus begränsat. Tur då att de även har en av Malmös trevligaste, tillika mest kontinentala, uteserveringar där du och ditt sällskap kan betrakta Gamla Västers många flanörer.

Solde Kaffebar

Populär kaffebar vid kanalen

Solde har länge ansetts vara en av Malmös allra bästa kaffebarer, vars kaffeblandningar köps in och serveras av en mängd välrenommerade restauranger runtom i Skåne. Bra musik i högtalarna, kunnig personal och stilsäker inredning med utsikt över kanalen ger Solde en självklar plats i guiden till Malmös mysigaste caféer.

Café Kungsgatan

Hemsida

Elegant och bohemiskt

Café Kungsgatan är ett klassiskt café vars ljusa och ombonade lokaler är på samma gång eleganta som bohemiska. Menyn innehåller inga överraskningar men har allt man kan tänkas vilja ha under en mysig fikastund, från smöriga biskvier till stora kanelbullar. Och gott bryggkaffe förstås.

Hollandia

Hemsida

Ett klassiskt kondis

"Ingenting går upp mot ett äkta kondis”! Om detta är något du skriver under på ska du inta ditt kaffe och dina bakverk på Hollandia, ett klassiskt konditori i ordets rätta bemärkelse. Som om tiden stått stilla serveras allas våra favoritbakelser i mysigt murriga lokaler, där man gärna dröjer sig kvar för en påtår eller två.

Café Element

Kaffe, öl eller bäggedera

Element ligger längs Kungsgatan i Rörsjöstaden, en på samma gång praktfull som pittoresk miljö. Här passar Element, med sin kontinentala karaktär, alldeles utmärkt in. Liksom hos caféerna på andra sidan sundet kan du här lika gärna ta en öl som en kaffe, käka brunch eller middag och låta dagen sömlöst glida över i kväll.

St. Jakobs Stenugnsbageri

Stenugnsbakat i saluhallsmiljö

Få saker är väl mer romantiska än en genuin saluhallsmiljö? På St. Jacobs Stenungsbageri i Malmö Saluhall avnjuter du några av stadens bästa bakverk i en härligt slamrig miljö. Avsluta besöket med att köpa med dig något av deras goda surdegsbröd – det finns även gott om chark- och ostdiskar där du kan komplettera med ytterligare godsaker.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta