Rosa bakelse på en assiett. Rosa bakelse på en assiett.

Här hittar du Malmös bästa konditorier

Hippa caféer i all ära, men ibland vill man bara besöka ett klassiskt konditori där man kan välja bland favoritbakelserna från barndomen. Vad går egentligen upp mot en riktigt smörig bulle, eller en bit surdegsbröd med smör och ost? I Malmö finns det flera riktigt bra konditorier som bakar både klassiker och nya, spännande kreationer från världens alla hörn.  Här är guiden till Malmös bästa konditorier.

Innehållsförteckning
 1. Bra konditorier i Malmö
  1. Hollandia – Kondistradition sedan 1903
  2. Pâtisserie David – Fransk elegans
  3. Nybergs – 1940-talsanor
  4. Konditori Katarina – Romantiskt vid Stortorget
  5. Mormors Bageri – Bageri, konditori och kallskänk
  6. Regement Konditori – Från baguette till prinsesstårta
  7. Conditori Tessina – Kondis från 40-talet
  8. St. Jakobs Stenugnsbageri – Bageri med kondisambitioner
  9. Bageri Leve – Ljuvliga munkar hos Leve

Bra konditorier i Malmö

Här är listan över Malmös bästa konditorier

Hollandia

Kondistradition sedan 1903

Det vore snarast tjänstefel att inleda en guide som denna med något annat kondis. Hollandia är Malmös äldsta konditori – ända sedan 1903 har det bakats i lokalerna och såväl tradition som hantverk har gått i arv från konditor till konditor. Här serveras alla bakelser man förväntar sig och dessutom är inredningen just så romantisk som den bör på ett konditori av den här kalibern.

Pâtisserie David

Fransk elegans

Som namnet antyder ligger fokus hos Pâtisserie David till stor del på fransk desserttradition, men även svenska favoriter som kanelbullen står på menyn. Särskilt uppskattat är det lilla konditoriet vid Drottningtorget för sina vackra och välsmakande tårtor, men i nästan lika hög grad även för bakverken som bland annat utgörs av bakelser i stil med eclairs, macarons och tarteletter. Allting är fritt från halvfabrikat och bakat för hand. Är du hungrig kan du inleda med lunch innan du går över till sötsakerna.

Nybergs

1940-talsanor

Nybergs grundades i Stockholm 1949, men det tog ett tag innan de öppnade i Malmö, vilket de gjorde 2021. Det är ett traditionellt konditori och bageri i 1940-talsstuk, med diskarna fulla av vackra bakelser, tårtor, bullar och bröd.

Konditori Katarina

Romantiskt vid Stortorget

Konditori Katarina på Hamngatan är ett romantiskt kondis, med utsikt över Malmös kullerstensbelagda gamla delar vid Stortorget. Här finns allt från exklusiva tårtor till mindre alternativ som budapestbakelser, biskvier och bullar. Perfekt för såväl långa fikastunder som en snabb kaffe på väg till tåget.

Mormors Bageri

Bageri, konditori och kallskänk

Mormors Bageri öppnade i Lund 1995 och har sedan dess belönats med diverse priser för sina bröd och bakverk. Sedan ett antal år finns de även i Malmö, där de serverar sina uppskattade produkter som innefattar både sött och salt.

Regement Konditori

Från baguette till prinsesstårta

Självklart finns det bra konditorier i Slottsstaden, en stadsdel som andas gamla och anrika traditioner. Förutom tårtor och kaffebröd finns det gott om baguetter, snittar och smörgåstårta att välja på hos Regement Konditori. Ett typiskt pålitligt kondis från förr – varken mer eller mindre.

Conditori Tessina

Kondis från 40-talet

Sedan slutet av 1940-talet har det bakats bullar, bakelser och bröd hos Conditori Tessina på Ribersborg. Det må se anspråkslöst ut men när det kommer till svensk kondistradition med prinsesstårta, finska pinnar och biskvier är det väl precis så här man vill ha det?

St. Jakobs Stenugnsbageri

Bageri med kondisambitioner

Detta må först och främst vara ett bageri, men på grund av sina många välgjorda bakverk vore det en miss att inte låta St. Jacobs Stenugnsbageri ta plats i guiden. Särskilt kan vi rekommendera deras synnerligen goda semlor när säsongen tillåter. Utöver den härligt stimmiga lokalen i Saluhallen finns de att besöka på ytterligare ett antal adresser i Malmö.

Bageri Leve

Ljuvliga munkar hos Leve

Med sina fredagsmunkar skapar Bageri Leve nästintill hysteri bland Malmöbor som till varje pris vill lägga vantarna på veckans åtråvärda smak. Köerna ringlar sig ofta långa längs den smala trottoaren kring lunchtid på fredagarna. Numera serveras munkar dagligen, men varje fredag testas en ny smak vilket håller den uppskattade munktraditionen vid liv. De har förstås även flera andra bakverk att välja bland, varav de flesta är helt växtbaserade.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;