Guiden till Malmös bästa kvarterskrogar

Guiden till Malmös bästa kvarterskrogar

Att träffas ute över en bit mat eller ett glas i avslappnad miljö är inte särskilt svårt i Malmö, mycket tack vare våra många trevliga kvarterskrogar. Kombinera lite husmanskost och en stor stark med skön stämning och en lagom dos fransk dekadens på Malmös bästa kvarterskrogar – här är några tips på var du enkelt kan bestämma en spontan middagsträff när som helst under veckan.

Innehållsförteckning
 1. Bästa kvarterskrogarna i Malmö
  1. Riket – Möllan-vibe på Davidshall
  2. Bouchon – Frankrike runt hörnet
  3. Bullen – Kvarterskrogsveteran i city
  4. Beer Ditch – Öl i dansk anda
  5. Restaurang Metro – En ölfantast till kvarterskrog
  6. Kollektivkrogen – Ju fler kockar…
  7. Peas & Honey – Känn dig som hemma
  8. Västergatan – Avslappnad elegans
  9. Karl-Mikael – À la carte eller avsmakning
  10. El Sótano – Pizza och gin

Bästa kvarterskrogarna i Malmö

Riket

Möllan-vibe på Davidshall

Gamla Tempo-veteraner i köket drar gamla Tempo-stammisar till restaurangen och plötsligt har man en bit av Möllan här vid Davidshalls torg. Sorlet, vinlistan och de omsorgsfullt skapade mellanrätterna är en vinnande kombination för en helkväll när som helst.

Bouchon

Frankrike runt hörnet

Precis där Amiralsgatan möter Bergsgatan, smått undangömt för den oinvigde, möter Lyon Malmö. Med ett kök som blickar mot den sydfranska bistron bjuder denna unika kvarterskrog på rätter med goda råvaror, franska delikatesser och viner från alla möjliga regioner. Perfekt när du vill njuta av lite fransk dekadens i vardagen.

Bullen

Hemsida

Kvarterskrogsveteran i city

Sväng av från gågatan och stig in hos Bullen som andas 100-årig historia. Njut av omtalad husmanskost, såsom kalvköttbullarna med whiskeygräddsås, eller slå dig ner med en stor stark. En mer klassisk krog lär man inte finna i kvarteret.

Beer Ditch

Hemsida

Öl i dansk anda

Vid en första anblick ser stället anspråkslöst ut, och visst, i sofforna är det kanske inte enbart gourmander som hänger, men här kan man definitivt vara du med varandra. I centrum står hantverksöl och dansk-svensk mat i skön miljö som lockar människor i alla åldrar.

Restaurang Metro

Hemsida

En ölfantast till kvarterskrog

Intim miljö och lite större ölsortiment är ett par av faktorerna som lockar Möllan-stammisarna till Metro. Vimmel till trots bibehålls ofta den höga mysfaktorn, delvis med hjälp av levande ljus och inredning som går i varma, naturliga toner av trä och mossa. Skön musik och finare husmanskost gör också sitt.

Kollektivkrogen

Hemsida

Ju fler kockar…

… desto sämre soppa; det gamla uttrycket gäller inte här. Restaurangen har hela 50 delägare som jobbar ideellt – chansen är alltså relativt stor att du blir serverad av en elektriker, eller så står en saffransbonde i baren. Välj mellan något från barmenyn eller à la carte-menyn i matsalen, som andas Skandinavien och Medelhavet. 

Peas & Honey

Hemsida

Känn dig som hemma

Peas & Honey är hemma fast borta: den hemtrevliga restaurangen har inretts med mattor och tavlor för rätt gemytliga kvarterskrogskänsla. På menyn står svensk husman med inslag av mat från hela världen i klassiskt förrätt-varmrätt-efterrättsmanér.

Västergatan

Avslappnad elegans

För en enkel och avslappnad matupplevelse, men som ändå får det att vattnas i munnen är Västergatan en bra kandidat. Här är det en färdigkomponerad fyrarättersmeny eller smårätter som gäller, allt i nordiskt stuk. 

Karl-Mikael

Hemsida

À la carte eller avsmakning

Karl-Mikael bjuder på en intim upplevelse med öppet kök på Gamla Väster. I äkta kvarterskrogsanda är miljön avslappnad – men inte ogenomtänkt. Naturmaterial och enkla snitt talar med maten som är lagad från grunden i form av snacks, kalla rätter, varma rätter och desserter. Vill man slippa välja kan man låta köket styra och beställa avsmakningsmeny. I vinväg har man satsat på drycker av små och medelstora producenter, där kvalitet framför kvantitet är ledorden.

El Sótano

Hemsida

Pizza och gin

Här är utrymmena små, men ambitionerna höga. Kom in för lite barsnacks, beställ in en napolitansk pizza eller en drink gjord på den svenska spriten Hernö gin, eller sitt hela kvällen i goda vänners lag. För El Sótano är det viktigaste att du trivs.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta