Bouchon är ett sydfranskt bistrokoncept som tagit skepnad av en kvarterskrog. Hoppa in för en mellanrätt och ett glas i baren eller gå loss på krogens menyförslag med tillhörande dryckespaket. På matsedeln figurerar rätter som råbiff och kalvhjärna med kapris och brynt smör, men här syns även ostron fine de clair. Ett urval av franska viner finns att välja på till maten.
I familjär bistrostil levererar denna franskinfluerade restaurang rustika rätter för hungriga frankofiler och andra matglada. Den långsmala lokalen får sin karaktär bland annat tack vare sitt rejäla plankgolv, den vägghängda soffan i rött skinn och detaljer som antika möbler och tvättäkta servetter tillika kökshanddukar.
Lokalen är berikad med ett iögonfallande fönster i den gamla jugendbyggnaden, och för den uppmärksamme speglar sig delar av Malmö i dess yta vilket ger ytterligare dimension åt stället.
Menyn innehåller allt från bistrons paradrätt Pressad Anka, som kräver ett par dagars varsel, till klassiker som bouillabaisse och sniglar. En levande meny i ständig utveckling är tanken och hit kan du lika gärna slinka in för en öl och en råbiff i baren, som för en trerättersmeny med dryckespaket. Vinlistan innehåller utvalda sorter från hela Frankrike, och här hittas både konventionella producenter och vin nature.
Recept, smaker och influenser kommer från Frankrike, medan råvaror hämtas från närområdet. Väljer du dock restaurangens specialitet Pressad Anka levereras den från Nantes och kallas Challandais.