En vanlig syn på Malmös pubar: en bartender som häller upp öl. En vanlig syn på Malmös pubar: en bartender som häller upp öl.

Guiden till Malmös bästa pubar

Pubkäk, flera öltappar och gärna någon whiskey ska det vara när det vankas klassisk pubrunda. Så som pub-filosofin frodas i Malmö, är det en runda som lätt kan bli snurrig. Ska det vara brittiskt, irländskt, internationellt eller kanske supersvenskt? Vi har koll på allt från whiskeyn på den moderna irländska gastropuben till spännande öl från lokala bryggerier. Håll i hatten och ölglaset, för här har vi samlat Malmös allra bästa pubar vad gäller såväl utbud som stämning.

Innehållsförteckning
 1. Bästa pubarna i Malmö
  1. Malmö Brewing Co. & Taproom – Malmöbrygg i gamla chokladfabriken
  2. Fagans – Festlig irländare i stan
  3. The Bishops Arms – Gastropub från Västerås
  4. Beer Ditch – Familjärt ölhak för craft beer-entusiaster
  5. Peas & Honey – Pubmat, öl och grön fé
  6. Ölkafeét – Himmelsblått ölkafé
  7. Gamle Nobes – Av det klassiska slaget
  8. The Green Lion Inn – Whiskey från någorlunda när och fjärran
  9. Paddy's – Modern irländsk gastropub
  10. Pivo – Tjeckiskt ölhak
  11. The Pickwick Pub – Pub-quiz varje vecka
  12. Mässingshornet – En uppskattad Malmöveteran
  13. Brewdog – Hundvänligt ölhäng
  14. Syltan – Svensk kvarterspub med fullspäckat schema
  15. Family Pub – Över 30 olika ölsorter
  16. Drumbar – Första skotska puben

Bästa pubarna i Malmö

Öl, whiskey och rejält käk – här hittar du de bästa pubarna i Malmö

Malmö Brewing Co. & Taproom

Malmöbrygg i gamla chokladfabriken

Malmös enda pub-bryggeri är en stämningsfull och inbjudande samlingsplats för såväl ölnördar som malmöiter. Många av bryggeriets populära ölsorter finns på tapp-listan och de får ständigt sällskap av nya ölkreationer som bryggs i samma lokal. Självklart kan man beställa lämpligt pubkäk till.

Fagans

Hemsida

Festlig irländare i stan

Sugen på att ta en öl? Då har du kanske kommit fel. Det blir lätt mer än en på Fagans, då öl och dryck här ofta kombineras med dart-spel, fotbollsmatcher på storbildskärm, pub-quiz eller livemusik. Festligt på irländskt vis, helt enkelt. Lägg därtill på en ordentlig irländsk pubmeny med bland annat grytor och fish & chips.

The Bishops Arms Savoy The Bishops Arms Gustav Adolfs torg
The Bishops Arms Savoy
bishopsarms.com/malmo___savoy
The Bishops Arms Gustav Adolfs torg
bishopsarms.com
The Bishops Arms Savoy The Bishops Arms Gustav Adolfs torg

Gastropub från Västerås

Sedan 1993 har Västerås-baserade The Bishops Arms lärt oss svenskar ett och annat om hur man skapar genuin brittisk pub-känsla. Först, införskaffa inredningsdetaljer med vintage-känsla från England. Sätt sedan favoriter som fish'n'chips och burgare gjorda på lokala råvaror på menyn. Sist men inte minst: Ge gäster beslutsångest med tiotals olika fatöl, hundratals flasköl och en hel drös fina whiskysorter. Sådär ja.

 • Norra Vallgatan 62, Malmö Centrum Gustav Adolfsgatan 49, Malmö Centrum
  The Bishops Arms Savoy
  Norra Vallgatan 62, Malmö Centrum
  The Bishops Arms Gustav Adolfs torg
  Gustav Adolfsgatan 49, Malmö Centrum
 • The Bishops Arms Savoy
  bishopsarms.com/malmo___savoy
  The Bishops Arms Gustav Adolfs torg
  bishopsarms.com
  The Bishops Arms Savoy
  040-664 48 88
  The Bishops Arms Gustav Adolfs torg
  040-664 48 78
 • The Bishops Arms Savoy The Bishops Arms Gustav Adolfs torg

Beer Ditch

Hemsida

Familjärt ölhak för craft beer-entusiaster

Familjedrivna Beer Ditch tar öl på allra största allvar och har lyckats göra rum för både kvalitet och kvantitet i lokalen på Nobelvägen. Över 200 sorters hantverksöl finns att utforska här, men den som ger sig på den uppgiften kan hålla på i all oändlighet då baren regelbundet fylls med nytt. Matmenyn innehåller bra pubkäk, mycket tillagat med ett tydligt ekotänk.

Peas & Honey

Hemsida

Pubmat, öl och grön fé

Peas and Honey har ett gediget ölutbud och en hemtrevlig pubkänsla som sitter precis som den ska. Klassisk pubmat finns på menyn för dig som är hungring, liksom tilltugg för den som bara är sugen på något smått till drycken. Barhyllorna håller de starkare dryckerna, däribland en smaragdgrön absint.

Ölkafeét

Hemsida

Himmelsblått ölkafé

Som namnet hintar kan man här släcka törsten med någon av de många olika ölsorter som finns på fat och flaska. Men det är inte det enda som skapat en trogen stammisskrets på Ölkaféet. Under säsong visas fotboll på TV, inte sällan med fokus på himmelsblått som sig bör i MFF-staden. Gästerna kan även roa sig med sällskapsspel eller betrakta konsten på väggarna. Ofta ställer lokala konstnärer ut sina verk just på Ölkaféet.

Gamle Nobes

Hemsida

Av det klassiska slaget

Det här är en pub av det klassiska slaget, med anor från så långt tillbaka som 1937 och med fokus på det som brukar utgöra en trevlig pub: pubquiz, livespelningar, sport, öl och pubmat. Här finns både vegoalternativ och kötträtter, och även den fyrbenta får följa med.

The Green Lion Inn

Whiskey från någorlunda när och fjärran

På Green Lions pubmeny samsas svenska och brittiska rätter, med några inslag från andra europeiska kök. Baren står för ett än mer internationellt kalas med många ölsorter och en del viner från olika länder i världen. Green Lion kan även skryta med ett väldigt brett utbud av whiskey från såväl Skottland som Japan och USA.

Paddy's

Hemsida

Modern irländsk gastropub

Här är en irländsk pub av det moderna slaget med öppen och ljus interiör samt en uteservering som under sommarsäsongen fyller Lejonpassagen med sorl och glädjerop. Med sin fräscha och samtida pubmat följer maten samma linje. Det traditionella finns i det dedikerade dryckesutbudet som självfallet inkluderar Guinness och en hel del whiskey.

Pivo

Tjeckiskt ölhak

Den tjeckiska ölbaren Pivo på Gamla Väster utmärker sig på många vis. Bland annat serverar de enbart traditionell tjeckisk pubmat med en meny bestående av spännande rätter. Mest uppseendeväckande av allt: De säljer bara endast en ölsort – givetvis på tapp ska tilläggas. Träpaneler och skön stämning ger Pivo en självklar plats på listan över Malmös bästa pubar.

The Pickwick Pub

Hemsida

Pub-quiz varje vecka

Nöjeskvarteret Malmborgen står för en stor del av nattlivet kring Gustav Adolfs Torg, detta tack vare bland annat The Pickwick Pub som tagit det engelska pubkonceptet hela vägen. Här finns som väntat ett flertal ölsorter på fat och flaska, en varierad pubmeny och inte minst pubquiz. Dessutom är det ytterst hundvänligt.

Mässingshornet

En uppskattad Malmöveteran

Föreställ dig en lokalpub intill butikerna på ett om kvällarna sömnigt litet torg. Vill du uppleva Malmös pubtradition från äldre dagar är Mässingshornet ett säkert kort. Här flockas stammisarna för god stämning, prisvärd öl, livemusik och förstås det smått legendariska quizet som går av stapeln varje vecka.

Brewdog

Hemsida

Hundvänligt ölhäng

Brewdog specialiserar sig främst på hantverksöl från skotska bryggerier och erbjuder utöver dem även gästande sorter. Här finns hela 20 kranar där det ständigt roteras spännande ölsorter, vilket kombineras med saftiga burgare och kyckling- eller blomkålsvingar. Hunden är förstås välkommen.

Syltan

Hemsida

Svensk kvarterspub med fullspäckat schema

Ölprovningar och pubquiz är en del av vardagen på Syltan, en trevlig kvarterspub vid Slussen. Givetvis talas det gott om ölutbudet här som kommer från olika delar av världen, men även den klassiskt europeiska pubmenyn får uppmärksamhet.

Family Pub Nobel Family Pub Värnhem
Family Pub Nobel
familypub.se
Family Pub Värnhem
familypub.se
Family Pub Nobel Family Pub Värnhem

Över 30 olika ölsorter

Family Pub har funnits sedan 70-talet och är ett uppskattat tillhåll för ölälskare. Här kan du botanisera bland många olika ölsorter, och det anordnas även både quiz och ölprovningar. Blir du hungrig rekommenderas de populära pizzorna, som sägs passa perfekt tillsammans med kall öl. 2024 öppnade den andra enheten i Värnhem.

 • Nobelvägen 52 Sallerupsvägen 12, Malmö Centrum
  Family Pub Nobel
  Nobelvägen 52
  Family Pub Värnhem
  Sallerupsvägen 12, Malmö Centrum
 • Family Pub Nobel
  familypub.se
  Family Pub Värnhem
  familypub.se
  Family Pub Nobel
  040-23 61 84
  Family Pub Värnhem
  040-23 61 84
 • Family Pub Nobel Family Pub Värnhem

Drumbar

Hemsida

Första skotska puben

Malmös första skotska pub är inhyst i ett charmigt gammalt 1500-talshus på Lilla Torg. Här vill man erbjuda en liten bit av Skottland i form av mat, dryck och traditionell inredning, och sommartid flockas folket under parasollen på uteserveringen för att dricka öl och spana in folk på torget.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;