Malmös bästa vintagebutiker

Att handla second hand blir allt mer populärt för varje säsong som går. Det är bra för miljön, snällt mot plånboken, kul och just nu dessutom en av de hetaste trenderna. Med vintagekläder är det lätt att kombinera ihop en personlig stil, och har man tur så kanske man kan fynda det där favoritplagget man aldrig hade råd med. I Malmö kan du hitta många second hand-butiker med stort utbud när det gäller just pärlor från förr. Att kombinera nytt med gammalt är ett vinnande koncept, och nedan har vi listat butikerna för den ultimata vintagegarderoben. Här hittar du Malmös bästa vintagebutiker.

Mani

En liten butik med många skatter

Ett givet alternativ när det gäller second hand i Malmö. Den lilla butiken är i stort sett en djungel av klänningar, jackor och skor, och man måste i princip gräva sig fram bland hyllplanen för att kunna se allt. Har man tålamod finns här dock riktigt stor chans att fynda samt hitta dolda klenoder.

  • Adress:
    • Mani, Davidhallsgatan 8

Humana Second Hand

Vintage på proffsnivå

En av de absoluta toppbutikerna bland second hand. Utbudet är välsorterat och uppdateras ofta. Här blandas gamla skinnjackor och udda skjortor med plagg från lyxmärken som Gaultier. Personalen är duktig på att plocka fram det bästa ur vintagevärlden och anpassa till de senaste trenderna


Boutique 100

Lyxplagg till humana priser

Här hittar du plagg, skor och accessoarer från märken som Miu Miu, Marc Jacobs och Roberto Cavalli. Har du alltid drömt om att få bära upp en klänning skapad av de stora modehusen men aldrig riktigt haft råd, då har du kommit helt rätt. Kläderna håller hög kvalitet och de gamla kollektionerna bevarar stjärnglansen och sin exklusiva känsla.


Da Capo

Genuin secondhandshopping

Den lilla butiken som har det mesta man kan begära av en secondhandbutik. Låga priser, välfyllda hyllor och en salig blandning av det bästa från de flesta årtionden. Kläder och skor blandas med prylar och konst. Här hittar man lätt saker som man inte ens visste att man letade efter.


  • Adress:

Emmaus

Allt du behöver under ett tak

En av de bästa secondhandkedjorna med professionell personal och brett sortiment. Här guidas du helt rätt oavsett om du är ute efter stora hattar, märkesskor, prickiga kjolar och mockajackor eller barnkläder och gummistövlar.


Emmaus Heleneholm
Emmaus Kirseberg
Emmaus City

Noomi

Exklusiva märken till schyssta priser

Här hittas exklusiva märken som Armani, Prada och Moshino, och bortsett från secondhand kan man även fynda nya plagg till schyssta priser.

  • Adress:

Wågat & Schöönt

För nybörjaren

Är du ingen vintageveteran så är detta butiken för dig. Här blandas gamla kläder med nya och dyra plagg med billiga, och personalen är duktig på att visa hur du på bästa sätt kombinerar det bästa från dessa två världar. Hela butiken är en slags guide över hur du ska gå till väga för att få till den där perfekta garderoben med secondhandtwist.


Konnekt Second Hand

Snyggt och brett sortiment med något för alla

En liten bit utanför city huserar Konnekt ett brett sortiment av lite allt möjligt secondhand, men framför allt kläder och accessoarer för både stora och små. Här får man verkligen en inblick i hur mycket snyggt som kan ligga oanvänt hemma. Precis som i de flesta secondhand-butikerna gäller det att komma igång, men när det väl har skett känns ett fynd - eller fler - ofta ganska nära till hands.

Love Street Vintage

Gammalt är guld

På Kärleksgatan finns det även hjärterum för vintage hos Love Street, vars motto "old is gold" och ett smakprov på det färgsprakande sortimentet står i skyltfönstret och introducerar konceptet. Butiken riktar sig främst mot damer och är fylld med såväl trendmedvetna som något mer spexiga plagg - en kombination som även reflekteras i inredningen som går i olika mönster och färger.