Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Mando Steakhouse & Bar

1,0
1 betyg
Redigera Mando Steakhouse & Bar

Inte vilket steakhouse som helst; Mando är en anrik restaurang som funnits i samma lokaler sedan 1966. Den arkitektritade inredningen, helt i koppar, är från samma tid och ger stället dess unika karaktär. Huvudnumret är självklart steken, men menyn innehåller även en rad varianter av biffar, hamburgare, och ribs. Under den varmare perioden på året är uteserveringen ett gemytligt vattenhål.

Sedan mitten på 60-talet har här serverats kött från restaurangens grillbord. Ställets unika inredning, uppmärksammad i SVT's program K-märkt och tillverkad helt i koppar, ritades av inredningsarkitekten Yngve Elland då det begav sig. I baren framför krogens välanvända stekbord sitter du på de karaktäristiska Y-stolarna, signerade Arne Jacobsen.

För den inredningsintresserade är detta ett guldkorn av historiskt mått, och för den hungrige levererar köket enligt mottot ”Man vet alltid vad man får”. Detta funkar lika bra för barnfamiljer som för affärsgäster och dejtande par. Här är det köttet som har huvudrollen, och menyn innehåller det mesta av klassiska kötträtter. För den i sällskapet som helst väljer grönt finns även vegetariskt på matsedeln, samt fisk.

Krogens speciella lokal är uppdelad i två angränsande rum, varav det ena är ljust och öppet med brinnande kaminer, och den andra delen klädd i koppar. Sommartid utökas krogen tack vare uteserveringen, där du får folklivet på köpet.

En av ställets paradrätter är planksteken, som tack vare sin frekvens bland gästerna fått en plankometer. Här anges ständigt en uppdaterad siffra på aktuellt antal serverade plankor. Som på alla köttrestauranger bör ett gäng burgare synas på menyn, så även här. Allt kött mals på plats och är likt de andra rätterna hämtade från svenska gårdar.

Användarbilder på Mando Steakhouse & Bar Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
30 jun 2018

Jag o min man var hos Er idag och skulle äta ute och flera bord var lediga men de var för sällskap med 4-personer enl. personalen. Vi valde då att gå till en annan restaurang och när vi gick förbi Er restaurang igen efter 2 timmar så var det ett flertal gä... Visa hela »

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

29 okt 2016

Trevlig personal, god planka och ganska bra priser. Dessutom mysig atmosfär, och centralt läge.

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.