Guiden till Malmös bästa köttrestauranger

Guiden till Malmös bästa köttrestauranger

Mattrenderna spretar åt alla olika håll och visst finns kött med på kartan även i Malmö. Det talas en hel del om entrecôte, filé och planka på många av våra mest populära köttspecialiserade restauranger, men amerikansk-inspirerat och närproducerat har på senare tid blivit ledord bland många köttkrogar. Vi på Thatsup har kikat på såväl veteranerna som nykomlingarna och guidar här till Malmös bästa köttrestauranger med de saftigaste bitarna i urvalet.

Innehållsförteckning
 1. Malmös bästa köttrestauranger
  1. KOL & Cocktails – Kosmopolitisk köttkrog
  2. Mando Steakhouse & Bar – Köttveteranen på Gamla Väster
  3. Texas Longhorn – Texasdoftande barbecue
  4. T-Bone – Stora saftiga svenska biffar
  5. DINÉ – Burgare på svenska råvaror
  6. Bright – Planka på Möllan
  7. Steakhouse Lilla Torg – En biff i fint gammalt gatuhus
  8. Slaktaren – Steakhouse för köttälskaren
  9. Carnivore Steakhouse – Värnhems köttkung
  10. Rådhuskällaren – Filébuffé för den köttsugne

Malmös bästa köttrestauranger

KOL & Cocktails

Hemsida

Kosmopolitisk köttkrog

För en tjusigare grillupplevelse är det Kol på Kalendegatan som gäller. Här hänger man gärna först av sig i garderoben för att sen ta en välblandad cocktail i loungebaren innan sittningen i restaurangen. Där väntar kolgrillat gott i kosmopolitisk miljö.

Mando Steakhouse & Bar

Hemsida

Köttveteranen på Gamla Väster

Över en miljon plankstekar har serverats på Mando vid Lilla Torg sedan den goda rätten tog plats på menyn 1975. Lägg till alla hungriga malmöbor som mumsat i sig allt gott grillat sedan öppningen på 60-talet och så får man... en hel del kött som serverats. Det är helt enkelt ingen fråga om att denna Lilla Torg-institution kan sitt kött.

Texas Longhorn

Hemsida

Texasdoftande barbecue

Den amerikanska södern är synonymt med barbecue i allmänhet och grillat kött i synnerhet. Detta koncept har man till fullo tagit vara på hos Texas Longhorn som fyllt sin meny med varje klassiker du kan tänka dig. Självklart finns burgare, nachos och ”Texas No Bean”-chili på menyn, men för dig som är sugen på en grillad köttbit står valet snarare mellan rätter som sirloin steak, bacon wrapped tenderloin eller en dekadent surf & turf.

T-Bone

Hemsida

Stora saftiga svenska biffar

Plånbok och en stor aptit är att rekommendera till besöket på T-Bone. Att det här finns klassisk T-bone-stek att hämta avslöjas av namnet, men att man kan byta upp såväl den som ryggbiffen till en 600-gramsportion är lite överkurs. Allt kött kommer från svenska gårdar och får sällskap av rotfrukter, T-bones, kryddsmör och annat smått och gott på tallriken.

DINÉ Burgers – Köttrestauranger
DINÉ Burgers
DINÉ Burgers – Köttrestauranger
DINÉ Burgers
DINÉ Burgers – Köttrestauranger
DINÉ Burgers
DINÉ Burgers – Köttrestauranger
DINÉ Burgers
DINÉ Burgers – Köttrestauranger
DINÉ Burgers
DINÉ Burgers – Köttrestauranger
DINÉ Burgers
DINÉ Burgers – Köttrestauranger
DINÉ Burgers
DINÉ Burgers – Köttrestauranger
DINÉ Burgers

DINÉ

Sponsrad

Burgare på svenska råvaror

Redan 2014 började DINÉ att smasha burgare i Göteborg och sedan dess har man expanderat till flera städer runtom i Sverige. I Malmö hittas restaurangen i Slottsstaden och hit kan man komma för såväl lunch som middag. Burgarna är tillagade från grunden, på svenska råvaror, och på menyn hittas köttiga, vegetariska och veganska alternativ. Kombinera din måltid med en kall öl eller ett glas vin.

Bright

Hemsida

Planka på Möllan

Oxfilé, grillspett och till och med spätta plockas av och serveras hett från grillen på Bright, men det är den gamla goda planksteken som ofta blir det självklara valet här. Standard är oxfilé på plankan, men även den kan anpassas till olika smaker. Enkla tillbehör som pommes, grillad tomat, wokade grönsaker och valfri sås hör till.

Steakhouse Lilla Torg

Hemsida

En biff i fint gammalt gatuhus

Sedan 1994 är ett av Malmös äldsta gatuhus från 600-talet vid Lilla Torg även ett steakhouse som fått namnet, ja, Steakhouse. Prima lokaler på stans mysigaste torg gör sig gott till maten, som inte oväntat mest består av kött och grillat. Menyn listar alla klassiker, samt lite annorlunda alternativ som gratinerad blomkål.

Slaktaren

Steakhouse för köttälskaren

Slaktaren, som du hittar centralt beläget i Lomma centrum, är en given destination för köttälskaren. Här hängmörar man sitt kött själva för att maximera smakupplevelsen. Välj bland klassiker som Iberico Bellota "Secreto", entrecôte eller oxfilé, och missa inte att fråga efter kvällens nysågade biff. Varje kväll väljer köket ut en mogen biffstock från hängmörningskylen som serveras med klassiska tillbehör.

Carnivore Steakhouse

Värnhems köttkung

Internationella influenser från världens mest etablerade grillnationer skymtar på Carnivore Steakhouse. Konceptet är enkelt: Välj ditt favoritkött – gärna kvällens specialare – för att sedan addera passande tillbehör som pommes, sås, vitlöksbröd och en stadig salladsbuffé.

Rådhuskällaren

Hemsida

Filébuffé för den köttsugne

För den som både älskar kött och är stor i maten är Rådhuskällaren väl värt ett besök. Här driver de – till många Malmöbors glädje – konceptet filéfrossa. Upplägget är enkelt: Betala 245/295 kronor beroende på veckodag och ät så mycket du vill av buffén bestående av filéer av nöt, fläsk och kyckling. Självklart ingår ett stor urval av tillbehör som såser, olika sorters potatis och en rejält tilltagen salladsbuffé.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;