Få druvor är så älskade som tysk Riesling. Den 12-18 juni pågår druvans egen vecka, Riesling Week, på restauranger runt om i hela landet, och i år är de fler än någonsin tidigare. I Stockholm deltar bland andra Barbro och Råkultur.
Riesling är känt för att passa bra till både nordiska och asiatiska smaker, och variationen hos vinerna gör att de går att para med både sött och salt. Syftet med Riesling Week, som arrangeras i samarbete med Wines of Germany, är just att uppmärksamma Riesling och druvans mångsidighet.
Riesling Week firas i ett flertal länder och har på vissa håll blivit så populär att veckan har gått över till att bli en månad. I Sverige deltar över 20 restauranger i Riesling Week 2017, alla med olika aktiviteter på menyn. Vinälskare kan se fram mot extra många Rieslingviner på glas, speciellt framtagna mat- och Rieslingkombinationer på menyn och exklusiva möjligheter att prova guldkorn från restaurangernas vinkällare.
Nedan hittar du restaurangerna som deltar under Riesling Week 2017.
Stockholm
Barbro, Bar Central, Ekstedt, Esperanto, Hillenberg, Imouto, Konstnärsbaren (KB), Niklas, Nook, Görvälns Slotts restaurang, Råkultur, Shibumi, Speceriet, The Burgundy, The Winery Hotel, Tyge & Sessil
Göteborg
Vini e Liquori, Hos Pelle, Project, Thörnströms Kök, Vinbaren 28+
Malmö
L’Enoteca
Uppsala
Hambergs Fisk, Jay Fu’s
Gotland
Smakrike Krog
Öland
Hotell Borgholm
Södra Sverige
Majas vid Havet, PM & Vänner
Norra Sverige
Camp Ripan Restaurang, Hunger och Törst, Linnéa & Peter, Restaurang CG, Restaurang Nygatan 57, Restaurang Tage, Söders Källa, Vinkrogen
Läs mer på Wines of Germanys hemsida.