Sticklingbytardag med Växtgäris på Hotel Skeppsholmen

Obs. Inställt pga coronaviruset.

Att byta sticklingar och blommor med varandra blir allt mer vanligt. Agnes Stuber, som grundat Facebook-gruppen Växtgäris, bjuder tillsammans med Hotel Skeppsholmen in alla växtentusiaster på sticklingbytardag lördagen den 4 april.

I början av april välkomnas entusiaster till Hotel Skeppsholmen för att där byta till sig nya spännande växter. Besökare lämnar in helt enkelt in en stickling och får i utbyte med sig en annan hem. Agnes Stuber är fotograf och författaraktuell med boken Krukväxter för alla. Hennes Facebook-grupp Växtgäris, där man bland annat kommer med tips, skötselråd och byter sticklingar, har över 20 000 medlemmar.

– Jag tror trenden är en motreaktion till våra stressade liv. Att se en planta från skör stickling till fullvuxen är avslappnande och tillfredsställande. Vi tycker om att ’ta hand om’ och vårda, säger Agnes Stuber.

Sticklingbytet äger rum den 4 april mellan klockan 10-12. Besökare lämnar in sticklingar på station A och byter sedan till sig nya på station B. En stickling ger en biljett och man kan max lämna in tio sticklingar per person. Alla sticklingar ska vara uppmärkta med växtens namn och de bör vara rotade och lämnas förslagsvis in i en gammal mjölkkarttong eller liknande.