Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Ambar

3,9
8 betyg
Redigera Ambar

På vinbaren Ambar ett stenkast Sankt Eriksplan kan du dricka orangefärgade drycker såsom vin, cognac, öl och rom. Här står flaskorna uppradade i baren och längs väggarna, och på menyn hittas även smårätter inspirerade av japansk husmanskost.

Ambar drivs av Sakiko Jin och Damon Young, en duo med en alldeles speciell passion för bärnstensfärgade drycker. På hyllorna varvas orangea viner med exempelvis sherry, rom och japansk whisky. Ambitionen är att få gästerna att testa och upptäcka nya, gärna lite udda smaker, men det finns även mer lättillgängliga alternativ att välja bland - och mycket går att beställa på glas. Bland etiketterna finns såväl Italien och Frankrike som lite mer oväntade länder, såsom Georgien och Slovenien, representerade.

Som ett komplement till drycken serveras smårätter med japansk touch, bland annat kan man mumsa på gyoza och edamamebönor. Sakiko Jin drev tidigare dumplingstället Jin & Peeters i Stockholm, och på Ambar bjuder hon på enkla kreationer som matchar vinet. Mat och dryck intas kring runda små träbord i gammeldags stil - lokalen på undangömda Tomtebogatan är ombonad, med utsirad träbar, antika lampor och tunga draperier. Sommartid finns även en liten trottoarservering för ett glas i solen.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
11 jan 2023

En trevlig vinbar med bra utbud, framförallt på orangevin! På menyn finns massor av japansk mat, jag testade baozi som var riktigt gott - serverades med risvinäger och japansk senap. Populärt ställe, något överprisat vin (170-180kr för de glas vi tog),... Visa hela »

25 aug 2022

Till Ambar går du en torsdagskväll med den du håller kär. Helgen är på ingång och det är faktiskt OKEJ att komma lite senare till jobbet imorgon. Ner för de små trapporna och in i en torsdagskvälladröm långt bort från tvä... Visa hela »

7 aug 2020

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Spun-offs och matt. Trävlig och rolig ägare! 👍

6 sep 2017

Personalen och den mysiga lokalen och ett jäkla schyst utbud av vin men även spritdrycker. Inget "ett glas vitt tack"-ställe direkt :-) Och missa inte Gyoza.

17 okt 2022

Listad i: 🌟 Guldkorn
5 jul 2019

Fantastiskt trivsam lokal, och ett roligt och varierat utbud. Väl värt ett besök, för utbudets skull. Tyvärr var personalen inte riktigt lika bra på att guida i utbudet. Jag var straxt efter öppning och den person som serverade mitt lilla sällskap var i stort... Visa hela »

7 okt 2021

28 nov 2021

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.