På vinbaren Ambar ett stenkast Sankt Eriksplan kan du dricka orangefärgade drycker såsom vin, cognac, öl och rom. Här står flaskorna uppradade i baren och längs väggarna, och på menyn hittas även smårätter inspirerade av japansk husmanskost.
Ambar drivs av Sakiko Jin och Damon Young, en duo med en alldeles speciell passion för bärnstensfärgade drycker. På hyllorna varvas orangea viner med exempelvis sherry, rom och japansk whisky. Ambitionen är att få gästerna att testa och upptäcka nya, gärna lite udda smaker, men det finns även mer lättillgängliga alternativ att välja bland - och mycket går att beställa på glas. Bland etiketterna finns såväl Italien och Frankrike som lite mer oväntade länder, såsom Georgien och Slovenien, representerade.
Som ett komplement till drycken serveras smårätter med japansk touch, bland annat kan man mumsa på gyoza och edamamebönor. Sakiko Jin drev tidigare dumplingstället Jin & Peeters i Stockholm, och på Ambar bjuder hon på enkla kreationer som matchar vinet. Mat och dryck intas kring runda små träbord i gammeldags stil - lokalen på undangömda Tomtebogatan är ombonad, med utsirad träbar, antika lampor och tunga draperier. Sommartid finns även en liten trottoarservering för ett glas i solen.