Trattoria Grazie Trattoria Grazie

Bästa pizzan utanför tullarna i Stockholm

Stockholm kryllar av riktigt bra pizzerior, såväl i city som utanför tullarna finns det en hel del guldkorn att upptäcka. Oavsett om du är sugen på klassiska italienska pizzor som capricciosa, eller försvenskade varianter som en lyxig löjromspizza, finns det en pizzeria utanför stan som passar. Kanske dags för en helglunch ute, eller pizza som take away framför tv:n? För att underlätta din jakt på på pizza utanför stan har vi här satt ihop en guide till restauranger som serverar riktigt god pizza utanför tullarna.

Innehållsförteckning
 1. Bästa pizzeriorna utanför tullarna
  1. 450 Gradi – Lidingö-favorit
  2. Delibruket Flatbread – I vattentornet
  3. Crispy Pizza – Sharing is caring
  4. Pizzerian.nu – Butik, café, rosteri och finpizza
  5. Vår Pizza – Familjär stämning
  6. CGs Streetfood – I norrort

Bästa pizzeriorna utanför tullarna

450 Gradi

Lidingö-favorit

450 Gradi är inte bara populärt bland lidingöbor, hit kommer folk från hela stan för att testa den hajpade pizzan. Pizzorna bakas på äkta napolitanskt vis i den 450 grader varma stenugnen. Bagaren själv kommer från Neapel och serverar pizzorna med både klassiska toppings och nytänkande varianter.

Delibruket Flatbread

I vattentornet

Befinner du dig norr om stan och blir sugen på pizza så kan du bege dig till Delibruket Flatbread, som ligger i vattentornet. Här kan du välja mellan mängder av olika toppings, oavsett om du är en minimalist och nöjer dig med ost och tomatsås, eller vill lyxa till det med handgjorda korvar.

Crispy Pizza

Sharing is caring

På naturnära Kvarnholmen serverar Crispy Pizza sina pizzor under devisen "sharing is caring" då de uppmuntrar att beställa flera pizzor som sällskapet sedan delar på. Här strävar man efter att använda sig enbart av svenska och ekologiska råvaror så långt det går.

Pizzerian.nu

Butik, café, rosteri och finpizza

I Värmdös stadskärna Gustavsberg hittar du denna pizzeria, som går under det självklara namnet Pizzerian. Här tillagas ambitiösa napolitanska pizzor i en modern industriinredd butikslokal som du lika gärna kan ta en kaffe i. Hämta hem din pizza eller slå dig ner och häng, drick naturvin eller ta en öl. Bakom detta står samma ägare som till Kersh Kaffe – vars rosteri ligger i samma lokal – och Bitza.

Vår Pizza

Familjär stämning

Med inspiration från Brooklyns lokala pizzerior har gundarna bakom Vår Pizza i Aspudden ambitionen att skapa en samlingsplats där familj och vänner kan umgås över pizza. Slå till på en pepperonipizza i äkta New York-stil eller, om du föredrar det, en italiensk capricciosa.

CGs Streetfood

I norrort

I över 20 år har grundarna bakom CGs Streetfood filat på recepten till sina pizzor och hamburgare som serveras i lokalen i Danderyd. Här får du inte missa deras milkshake corner, där du bygger upp din egen milkshake med en hel buffé av ingredienser och toppings.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;