Guiden till härliga badplatser i centrala Stockholm

Nu när högsommarvärmen äntligen nått Stockholm är det på sin plats med en guide över Stockholms bästa centrala badställen. Det är få huvudstäder som erbjuder möjligheten att bada från både stränder och klippor mitt i city. Här hittar du platserna där du kan ta ett svalkande dopp en het sommardag.

Kolla även:
- Sommarlov: Sommarlov i Stockholm

- Aktiviteter: Den kompletta guiden till aktiviteter i Stockholm
- Sjökrogar: Sjökrogar i Stockholm

Fredhällsbadet: Med kvällssol på Kunsgholmen
Fredhälls klippbad ligger på Kungsholmen och har i regel något bättre vattenkvalité än innerstadens övriga badställen. Här finns ett badhus med klippor och bryggor som omges av höga trästaket. Badhuset har öppet på dagarna, men stänger på kvällarna. Den som vill bada kvällstid får med andra ord bada från klipporna utanför badhuset. Fredhäll bjuder på ljuvlig kvällssol.
Var: Fredhäll, Kungsholmen

Långholmens bad: Poppis sandstrand på Söder
Långholmens strandbad är populärt bland innerstadsborna. Det finns en kiosk nära badet, och de som inte vill bada vid den stora stranden kan göra det från pontonbryggan eller badklipporna som ligger en bit bort. Långholmen har även fin utsikt över Riddarfjärden och Stadshuset.
Var: Långholmen, Södermalm

Smedsuddbadet: Barnvänligt bad i Rålis

Smedsuddsbadet ligger i Rålambshovsparken på Kungsholmen. Det finns en kiosk i anslutning till badet, och även Kafé Kajak som erbjuder kajakuthyrning. Smedsuddsbadet är populärt både bland familjer och ungdomar.
Var: Rålambshov, Kungsholmen

Eriksdalsbadet: Perfekt alternativ för badkrukan
Eriksdalsbadet är med sina utomhusbassänger platsen för dig som vill bada utomhus men tycker att havet är för kallt. Här finns bassänger för både stora och små. Du hittar Eriksdalsbadet på Söder nära Skanstulls tunnelbanestation.
Mer information: Eriksdalsbadet, Hammarby Slussväg 20, Södermalm

Brunnsviksbadet: Trevligt strandbad nära universitetet

Brunnsviksbadet ligger vid Frescati Hage och är ett trevligt strandbad. Närheten till universitetet gör att man ofta hittar studenter här. Det brukar vara lagom mycket folk, och har man tur lyckas man pricka in en dag då korvgubben är där och säljer korv.
Var: Frescati Hage, Norra Djurgården

Flatenbadet: Hopptorn, klippor och sand söder om stan

Flatenbadet ligger söder om Stockholm i närheten av Älta och Skarpnäck. Här finns både badstrand och klippor. Badet är dock mest känt för sina klippor som bildar en platå där du kan hoppa från olika höjder. Man kan även hoppa från strandens hopptorn. Här finns, förutom badet, minigolf, tennis, camping och servering. Badet är ett EU-bad.
Var: Flaten, söder om Stockholm

Tantolundens badplats: Pånyttfödelse i Årstaviken
Strandbadet i Tantolunden har blivit ett officiellt bad med bra vattenkvalitet, hopptorn och bryggor. Tröttnar du på att bada finns dessutom klättervägg, minigolf och kiosk precis intill. Den som brukade trängas på den forna lilla stranden kommer knappast att känna igen sig.
Var: Tantolunden, Södermalm

Andra guider du kanske är intresserad av
- Utsikt: Stockholms bästa utsikt
- Aktiviteter: Den kompletta guiden till aktiviteter i Stockholm
- Uteserveringar: Stora guiden till Stockholms bästa uteserveringar
- Skärgårdskrogar: Guiden över skärgårdens restauranger
- Familjevänliga restauranger: Familjevänliga restauranger i Stockholm

Om guiden till bra badplatser i centrala Stockholm
Guiden till bra badplatser i Stockholm uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet något badställe som vi har glömt och borde lägga med i vår guide. Ni kan även maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får ett skönt dopp vart du än väljer att gå och bada.

Foto: Erik Olsson

Visa på karta