Guiden till härliga badplatser i centrala Stockholm

Nu när högsommarvärmen äntligen nått Stockholm är det på sin plats med en guide över Stockholms bästa centrala badställen. Det är få huvudstäder som erbjuder möjligheten att bada från både stränder och klippor mitt i city. Här hittar du platserna där du kan ta ett svalkande dopp en het sommardag.

Fredhällsbadet

Med kvällssol på Kunsgholmen

Fredhälls klippbad ligger på Kungsholmen och har i regel något bättre vattenkvalité än innerstadens övriga badställen. Här finns ett badhus med klippor och bryggor som omges av höga trästaket. Badhuset har öppet på dagarna, men stänger på kvällarna. Den som vill bada kvällstid får med andra ord bada från klipporna utanför badhuset. Fredhäll bjuder på ljuvlig kvällssol.

Långholmens bad

Poppis sandstrand på Söder

Långholmens strandbad är populärt bland innerstadsborna. Det finns en kiosk nära badet, och de som inte vill bada vid den stora stranden kan göra det från pontonbryggan eller badklipporna som ligger en bit bort. Långholmen har även fin utsikt över Riddarfjärden och Stadshuset.

Smedsuddbadet

Barnvänligt bad i Rålis

Smedsuddsbadet ligger i Rålambshovsparken på Kungsholmen. Det finns en kiosk i anslutning till badet, och även Kafé Kajak som erbjuder kajakuthyrning. Smedsuddsbadet är populärt både bland familjer och ungdomar.

Eriksdalsbadet

Perfekt alternativ för badkrukan

Eriksdalsbadet är med sina utomhusbassänger platsen för dig som vill bada utomhus men tycker att havet är för kallt. Här finns bassänger för både stora och små. Du hittar Eriksdalsbadet på Söder nära Skanstulls tunnelbanestation.

Tantolundens badplats

Pånyttfödelse i Årstaviken

Strandbadet i Tantolunden har blivit ett officiellt bad med bra vattenkvalitet, hopptorn och bryggor. Tröttnar du på att bada finns dessutom klättervägg, minigolf och kiosk precis intill. Den som brukade trängas på den forna lilla stranden kommer knappast att känna igen sig.

Brunnsviksbadet

Trevligt strandbad nära universitetet

Brunnsviksbadet ligger vid Frescati Hage och är ett trevligt strandbad. Närheten till universitetet gör att man ofta hittar studenter här. Det brukar vara lagom mycket folk, och har man tur lyckas man pricka in en dag då korvgubben är där och säljer korv.

  • Var: Frescati Hage, Norra Djurgården
  • Adress:

Flatenbadet

Hopptorn, klippor och sand söder om stan

Flatenbadet ligger söder om Stockholm i närheten av Älta och Skarpnäck. Här finns både badstrand och klippor. Badet är dock mest känt för sina klippor som bildar en platå där du kan hoppa från olika höjder. Man kan även hoppa från strandens hopptorn. Här finns, förutom badet, minigolf, tennis, camping och servering. Badet är ett EU-bad.