Guiden till Stockholms bästa gym

Stockholm har länge legat i framkant när det gäller hälsotrender och fitnessvanor. Något som resulterat i såväl hälsorestauranger som ett stort gymutbud. Kanske är du en inbiten gymjunkie som är ny i stan eller måhända ännu vanligare - en av dem som länge tänkt masa dig ur soffan, men ännu inte kommit iväg till träningslokalen. Oavsett om du letar efter det ultimata gymmet för att utveckla dina skills eller försöker hitta lite pepp, motivation och vägledning, kan vår lista till de bästa gymmen i Stockholm vara till hjälp.

Se även:
- PT: Guiden till Stockholms bästa personliga tränare
- Yoga: Guiden till Stockholms bästa yogaställen

Wasa Club: Månar om både trivsel och hälsa
Här står både trivsel och hälsa i fokus. Gymmet, som även hyser en av stans främsta squashhallar, satsar på personlig service, lugn stämning och fräscha lokaler för att göra träningen till en del av vardagen. Extra mycket vurmar man för seniorerna. Du hittar bland annat ett rum för cirkelträning samt flera personliga tränare som hjälper till och ger vägledning.
Exempel på pass: Har ej gruppträning
Prisexempel: Årskort
Mer information: Wasa Club, Kungstensgatan 44, Vasastan
Hemsida: wasaclub.se

 
Wasa Club

Miramadi Training: Fräscht och personligt
Ett fräscht och personligt gym som erbjuder alltifrån klassisk styrke- och motionsträning och roliga pass till mer specialanpassade träningsformer som exempelvis utveckling av din golf eller tennis. Här erbjuds också allra bästa personliga träning av bland annat Marcus Miramadi själv, en av Stockholms allra mest omtyckta personliga tränare.
Exempel på pass: Kettlebells, zumba, poweryoga, gymping
Prisexempel: Årskort ca 4 500 kr, månadskort ca 339 kr
Mer information: Miramadi Training, Stjärnvägen 1A (vid Lidingöbron), Lidingö
Hemsida: miramadi.se

Delta Gym: Fitnessproffs
Grundaren till Delta Gym, som ligger nära Odenplan, är en före detta professionell bodybuilder. Det reflekterar hela gymmet och hit kommer många tävlande inom fitness. Däremot skapar det inte en pressad stämning för dig som nybörjare utan tvärt om en avslappnad, här finns många som är villiga att ge tips och råd. Inspirationsnivån är på topp.
Exempel på pass: Har ej pass
Prisexempel: Årskort ca 4 200 kr, månadskort ca 500 kr
Mer information: Delta Gym, Hälsingegatan 5, Vasastan
Hemsida: deltagym.com

Balance: Träning i toppklass
På Balance är det uppenbart att man lagt krut på miljön. Den välkända arkitektbyrån Claesson Koivisto Rune har designat anläggningarna och alltifrån fasad och salar till toaletter och omklädningsrum håller toppklass. Någonting man också har lagt krut på är personlig träning (2 pass ingår vid tecknande av medlemsskap).
Exempel på pass: Crossfit, boxning, pilates, kettlebells, zumba
Prisexempel: Månadskort ca 745 kr på city-anläggningen (595 kr i Solna)
Mer information: Balance, Lästmakargatan 10, City (även i Solna)
Hemsida: balancetraining.se

Sturebadet: Klassiskt och anrikt
Stockholms lyxigaste gym heter Sturebadet. Det kostar betydligt mer än alla andra alternativ, men så är också anläggningen den finaste. Bassängen som man har fri tillgång till är 29 grader, och vill du basta finns både ång- och torrbastu. På Sturebadet ligger också den högkvalitativa restaurangen Curman. Sturebadet är kanske det allra bästa alternativet för dig som gillar lyx och inte har några problem med de höga priserna.
Exempel på pass: Qigong, pilates, bodypump, zumba
Prisexempel: Årskort ca 16 000 kr
Mer information: Sturebadet, Sturegallerian, Östermalm
Hemsida: sturebadet.se

Metropolis Gym: Allt inom träning
På Metropolis Gym har man satt service i främsta rummet. I platinamedlemsskapet ingår exempelvis frukostbuffé, hygienartiklar, nytvättade träningskläder, handdukar, mm. Snygga nyrenoverade lokaler, fräscha omklädningsrum och högkvalitativa maskiner.
Exempel på pass: Yoga, pilates core, spinning, thaiboxning
Prisexempel: Årskort ca 9 900-15 900 kr (beroende på typ av medlemsskap), månadskort ca 845-1 350 kr
Mer information: Metropolis Gym, Birger Jarlsgatan 36, City/Östermalm
Hemsida: metropolisgym.se

ProGym: Stockholms äldsta gym
ProGym vid Medborgarplatsen är ett av Stockholms äldsta gym och startades 1979. Här finns ett stort utbud av vikter och maskiner. Hit kommer vanliga södermänniskor, men också en stor del tävlande muskelbyggare. Många är rädda att de ska behöva komma sminkade till gymmet och med nya snygga träningskläder. På ProGym får man komma precis som man är utan att någon kollar snett, vilket kanske inte är fallet på någon av de lyxigare varianterna. Alla gillar olika, och många föredrar den här typen av gym.
Exempel på pass: Har ej pass
Prisexempel: Årskort ca 4 295 kr, medlemskort ca 600 kr
Mer information: ProGym, Högbergsgatan 46, Södermalm
Hemsida: progym.se

Planet Fitness: Träning och spa
Planet Fitness har en påkostad anläggning på Sveavägen vid Norrtull. Här kombineras träning med relax och den härliga inomhuspoolen är bara ett av sätten av locka nya kunder. Här finns spa, naprapat, kostrådgivning och hälsocafé.
Exempel på pass: Vattengympa, bodypump, poweryoga, dance
Prisexempel: Årskort ca 8 340, månadskort ca 420-695 kr
Mer information: Planet Fitness, Sveavägen 167, Vasastan
Hemsida: planetfitness.se

Kedjor

Actic: Med fokus på hälsa och styrka
Actic, eller Nautilus som det hette fram till 2010, är ett gym som använder sig utav den så kallade "nautilusmetoden", ett träningskoncept som uppkom i Florida på 70-talet. Träningen är mycket fokuserad på hälsa och ger styrka, kondition och rörlighet. Nautilusmaskinerna bygger på att man tränar med hög intensitet på ett lugnt och kontrollerat sätt, kortare perioder (30-40 minuter/pass), ett fåtal gånger i veckan (ca 2 ggr/v). Actic har 3 anläggningar innaför tullarna i Stockholm.
Exempel på pass: Core, spinning, bodycombat, box, step, zumba
Prisexempel: Årskort ca 5 500 kr
Mer information: actic.se

Sats: Träna runtom i Stockholm
Med ett 15-tal anläggningar inom tullarna och ytterligare runt 45 runt om i Sverige är Sats det bästa alternativet för dig som vill kunna träna på flera ställen. MiniSats är ett bra barnpassningskoncept som erbjuds på ca hälften av anläggningarna. På några anläggningar erbjuds dessutom klättervägg (regeringsgatan), tennis (Nacka Strand, extra kostnad), squash (Gärdet, Väsby, mindre extra kostnad) och pool (Vasagatan). Fräscha anläggningar. Dyrare än konkurrenterna, men också lite vassare i de flesta fall.
Exempel på pass: Box, spinning, bodypump, afrodans
Prisexempel: Årskort ca 4 400-8 700 kr (bindningstid 12 månader), månadskort ca 675 kr
Mer information: sats.se

Friskissvettis: Ett budgetvänligt alternativ
Friskis&Svettis har 8 anläggningar innanför tullarna i Stockholm. Här finns ett stort utbud av pass; 60 olika fördelat över 850 tillfällen per vecka. Här finns också stora möjligheter till styreträning. Dessutom är det billigt.
Exempel på pass: Core, gympa, yoga, cirkel
Prisexempel: Årskort ca 2 350-2 950 kr, månadskort ca 246 kr
Mer information: friskissvettis.se

Nordicwellness
Nordic Wellness, en av landets största friskvårdskedjor, har 16 klubbar i Stockholmsregionen och över 100 klubbar i hela Sverige. Mottot är att alla ska trivas, och man strävar efter både bra utbud och bra priser.
Exempel på pass: Zumba, bodypump, yoga, spinning
Prisexempel: Månadskort ca 345-445 kr
Mer information: nordicwellness.se

Fitness24seven
Finess24Seven har långt ifrån de bästa anläggningarna, om man ser till service, utbud och kvalitet, men det är utan tvekan den billigaste. Samt att man kan träna dygnet runt, vilket kan vara en fördel för folk med obekväma arbetstider, annorlunda dygnsrytm eller som bara vill komma när det är tomt.
Exempel på pass: Endast Hötorget-anläggningen har pass
Prisexempel: Månadskort ca 99-199 kr
Mer information: fitness24seven.com

Worldclass: För alla åldrar
På World Class har man skapat en miljö som passar alla sorters människor. Gammal som ung, elitidrottare eller hobbytränare, yogaälskare eller styrketräningsproffs. Med fokus på välmående och hälsa vill man även att det inredningsmässigt ska vara tilltalande för sina kunder och därför har man lagt tid och omtanke vid att göra salarna och alla utrymmen till behagfulla rum. Förutom ett stort utbud gruppträningar finns även seniorpass, samt "kids aerobis".
Exempel på pass: Step, bodycombat, aerobics, afrodans
Prisexempel: Årskort ca 4 200-6 000 kr, månadskort 399-599 kr
Mer information: worldclass.se

Andra guider du kanske är intresserad av
- Yoga: Guiden till Stockholms bästa yogaställen
- Spa: Stockholms bästa spa
- Frisörer: Stockholms frisörer i världsklass
- Aktiviteter: Den kompletta guiden till aktiviteter i Stockholm
- Vegeratiska restauranger: Vegetariska restauranger i Stockholm

Om guiden till Stockholms bästa gym
Guiden till Stockholms bästa gym uppdateras löpande. Prisinformationen uppdateras någon gång per år eller oftare. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra gym i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på det gym du nu väljer att gå till.

Relaterade artiklar:

Visa på karta