Hetaste tipsen i Stockholm just nu

Nöjeslysten, hungrig eller helt enkelt bara nyfiken på vad som försiggår i huvudstaden? I den här guiden ger vi våra 10+ hetaste tips på högintressanta saker som händer i Stockholm just nu. Det kan handla om allt från grymma konserter till spännande utställningar, nya restaurangöppningar, stora möbelmässor eller andra intressanta händelser och events som inte får missas. Guiden uppdateras varje måndag med nya tips på aktuella saker att göra i Stockholm just nu.

Miriam Bryant tar över Strandvägen 1 hela april

Vi har tidigare sett Plura, Titiyo och Daniel Adams-Ray ta över scenen på Strandvägen 1, men nu är det Miram Bryants tur att göra 20 spelningar på restaurangen. Under en månad har du möjlighet att se, höra och dansa till en av landets största artister under 20 intima och unika tillfällen.

Astrid Lindgrens sagor blir interaktiva på Junibacken

I Junibackens nya rum Salongen kan både stora och små uppleva sex olika scener hämtade ur Astrid Lindgrens värld. Här finns möjligheten att själv vara karaktärer från böckerna. De olika äventyren innefattar bland annat Emils kälkfärd efter tabberaset i Katthult och Ronja och Birks hopp över helvetesgapet i Mattisborgen.

Påsklov i Stockholm

Kvar i stan under lovet? Då finns det mycket att utforska på hemmaplan! Fira påsklovet i Stockholm med allt från boule och klättring till påskpyssel och äggjakt. Här guidar vi till ett roligt påsklov i Stockholm, som infaller den 13-22 april.

Urban Deli satsar på nytt AW-koncept

För den som vill kombinera nöje med diskussioner är det bara att styra stegen mot Urban Deli Sveavägen på onsdagar, då man kan mingla, lyssna på musik och följa debatter om hållbarhet och miljö. Varje vecka gästas The Good Show av en expert, en representant från näringslivet, en influencer, en artist och en komiker som alla möts i AW-miljö.

Musikalen ”Det syns inte”

Musikalen är en högaktuell samtidsspegling med både skratt och gråt som sätter fingret på samtidens bekymmer, trivialiteter och allvar: Är jag lika lycklig inuti som jag visar utåt? Hur tar jag den perfekta selfien? Hur får jag kontakt med min tonåring? Medverkande är Molly Nutley, Steve Kratz, Anni Grosse, Marcus Nyström mfl.

Humoristiska upptåg i utställningen Truth is Dead

Kungligheter, politiker och ett flertal kändisar – ingen går säker för Alison Jacksons humor i utställningen Truth is Dead på Fotografiska. Med hjälp av lookalikes skapar hon fotografier där celebriteter privat gör skandalösa saker.

Nya klubbfavoriter på Södra Teatern

Vårens klubbar har dragit igång med New Black-klubben La Yoût, som tar med sig hiphop, trap, rnb och afro beat till Södran. Därefter följer klubbar som Hip Hop Karaoke, Klubb Fuldans, Bangers'n'Mash och Soul Shake.

Utställning: När Ljuset Försvinner

Hur ser en person som inte levt på våra arktiska breddgrader på den svenska vintern? Hur är det att möta mörkret, kylan men också det vackra i en iskall vinterdag? Tillsammans med den prisbelönta fotografen Jens Assur tolkar nyanlända den svenska vintern genom foto.