Hetaste tipsen i Stockholm just nu

Nöjeslysten, hungrig eller helt enkelt bara nyfiken på vad som försiggår i huvudstaden? I den här guiden ger vi våra 10+ hetaste tips på högintressanta saker som händer i Stockholm just nu. Det kan handla om allt från grymma konserter till spännande utställningar, nya restaurangöppningar, stora möbelmässor eller andra intressanta händelser och events som inte får missas. Guiden uppdateras varje måndag med nya tips på aktuella saker att göra i Stockholm just nu.

Se även:

Plura tar över Strandvägen 1 och gör 20 spelningar i oktober

I oktober tar Plura över livescenen på Strandvägen 1 och gör sammanlagt 20 spelningar. Under fem kvällar i veckan blir det en mix av akustisk musik, band och gästande vänner.

Hotel Kung Carl lanserar jazzklubb

I höst kan vi förvänta oss en ny självklar mötesplats på Stockholms karta i och med Kung Carls nya jazzklubb som öppnar på Innergården den 7 september. Här vill man återskapa samma atmosfär som på 1920-talet, och få stockholmarna att återupptäcka jazzkulturen år 2018.

Unik utställning med David Shrigley på Spritmuseum

Spritmuseum gästas av den kände brittiske konstnären David Shrigley som gör sin första utställning i Stockholm. Installationen Exhibition of Giant Inflatable Swan-things är skapad exklusivt för museets utställningshall och invigs den 27 september.

Banbrytande modesamarbete ställs ut på Artipelag

Under hösten och vintern visas ett av modevärldens mest omtalade samarbeten på Artipelag, nämligen mellan den belgiske modeskaparen Martin Margiela och det parisiska modehuset Hermès.

Stureplansgruppen och trion bakom Sixten & Frans öppnar Calle P

Under våren 2018 gjorde kvarterskrogen Sixten & Frans sin sista servering någonsin, och sedan dess har många undrat vad trion bakom restaurangen hade på gång. Nu inleder Axel Ohlson, Anton Surtell och Simon Ramn Alenius ett samarbete med Stureplansgruppen och öppnar restaurangen Calle P i Berns Bistros gamla lokaler.