Hetaste tipsen i Stockholm just nu

Nöjeslysten, hungrig eller helt enkelt bara nyfiken på vad som försiggår i huvudstaden? I den här guiden ger vi våra 10+ hetaste tips på högintressanta saker som händer i Stockholm just nu. Det kan handla om allt från grymma konserter till spännande utställningar, nya restaurangöppningar, stora möbelmässor eller andra intressanta händelser och events som inte får missas. Guiden uppdateras varje måndag med nya tips på aktuella saker att göra i Stockholm just nu.

Se även:

Stockholm under stjärnorna blir ett vinterland

Fredagen den 30 november slår Stockholm under stjärnorna återigen upp sina dörrar. Efter sommarens succé med över 300 000 gäster förvandlas nu taket till ett vinterland. Det fylls med olika vinteraktiviteter och köket serverar rykande het mat och klassiska varma drycker.

Bockholmengruppen lanserar "Den Barnförbjudna Julfesten"

Bockholmengruppen tar ett nytt grepp om julfirande när de nu lanserar Den Barnförbjudna Julfesten på Le Rouge i Gamla stan.

Höstmarknad i Hornstull

Sugen på hållbar shopping? Fram till jul bjuder Hornstulls Marknad på smycken, konst, design och mode från lokala och internationella aktörer.

Här hittar du Stockholms bästa julmarknader

Julklappar, mat och mysig stämning - Stockholms julmarknader har allt och lite till. Passa på att fynda originella presenter, dricka glögg, titta på hantverk och se vad designskolorna har snickrat ihop under hösten.

Guiden till Stockholms bästa julbord

Julen närmar sig och julmatens tid är här. Sugen på julskinka och sill eller suktar du efter ett lite mer otraditionellt alternativ i år? Vi guidar dig rätt i julbordsdjungeln.

Kryddad utställning på Spritmuseum

Den 14 november startar fotoutställningen "En kryddad jul - Julens drycker och smaker" på Spritmuseum. Här kan man gå på en sinnlig vandring bland julens drycker och beskåda kryddor och andra smaksättare.

Jullunch i Kungsan för Stockholms hemlösa

Den 20 december är det dags för den årliga jullunchen i Kungsträdgården som arrangeras till förmån för stadens hemlösa. Bakom står Stockholms Stadsmission och matfestivalen Smaka på Stockholm, med ett gäng välrenommerade matkreatörer vid grytorna.

Luciafirande i Stockholm

Luciafirandet den 13 december är en trevlig tradition som förknippas med årets mörkaste dag, lussekatter och självklart den vitklädda Lucia med sin krans av levande ljus. Varje år arrangeras flera luciatåg, konserter och aktiviteter på denna dag, här guidar vi dig till var du kan fira Lucia i Stockholm 2018.

Svenska hiphopeliten uppträder på Babas i advent

Varje söndag fram till jul blir det hiphopkonsert på hamburgerrestaurangen Babas i Högdalen. Det är fritt inträde, men gästerna uppmanas att swisha valfri summa till hjälporganisationen War Child och deras arbete med barn i krig.

Banbrytande modesamarbete ställs ut på Artipelag

Under hösten och vintern visas ett av modevärldens mest omtalade samarbeten på Artipelag, nämligen mellan den belgiske modeskaparen Martin Margiela och det parisiska modehuset Hermès.