Aleks y Filip

5,0
11 betyg
$$-$$$
Spansk restaurang
Aleks y Filip
5,0
11 betyg

Med fokus på kvalitativa råvaror och ett stort utbud av vin och cocktails, driver bröderna Aleksandar och Filip denna spanska restaurang med traditionella rätter från hemlandet. Aleks y Filip ligger mitt på Södermalm, ett stenkast från Södra Station.

Intill Rosenlundsparken, ett stenkast från Mariatorget och Hornsgatan, hittar du spanska Aleks y Filip. Men detta är inte någon tapasrestaurang; här satsar man på traditionella spanska rätter så som man äter dem i Spanien.

Menyn består bland annat av charkuterier, tortilla, grillad bläckfisk från Galicien, lammracks och råbiff, serverat från öppet kök. Till detta skakar bartendern ihop cocktails som Negroni Rosado, Kalle Mucho och Piña Sangria. Föredrar du vin kan du välja från en generös vinlista, eller be att få något rekommenderat. Aleksander och Filips förkärlek för vin präglar utbudet av 150 olika viner som finns på restaurangen, både samtida och klassiska. Vinerna kommer från världens alla hörn, såsom Spanien, Frankrike, Italien, USA och Argentina, med vissa länder och regioner särskilt representerade.

Aleks y Filip erbjuder sittplatser både inomhus och på uteserveringen när vädret tillåter. Interiören är modern, avskalad och med en känsla av Spanien. Trämöbler möter rotting, textilier och skinn, mässingdetaljer och dov belysning. Här kan man mötas upp för en lång middag med vänner, kollegor eller familj, och vill man kan man boka deras chambre séparée längst in i lokalen, perfekt för en privat middag.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
11

Recensioner av Aleks y Filip

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Magisk mat väldigt fint bemötande å fantastisk service
En underbar kväll helt enkelt !

·

Makalöst vällagad, kreativ och samtidigt enkel mat. Det lufttorkade Cecina de Leon-nötköttet till förrätt var så mört att det kunde tänkas sönder, smakmässigt en implosion av umami, nötighet och gräsigt fett. Bläckfisken må...

Fantastisk restaurang. Underbar mat, toppen goda viner och en imponerande service!

Fantastisk mat, underbart väl matchat med gott vin och till det ett otroligt trevligt och varmt bemötande. Prisvärt i skön miljö. Gå dit!

Lokalen, servicen, maten och läget är oslagbart i dagsläget!

Spansk mat och tapas rätter du garanterat inte hittar någon annanstans i stan. Aleks Y Filip måste testas för att förstå att spansk tapas&mat inte är endast bacon inlindade dadlar och Paella. Här får ni uppleva rätter av klass och känsl...

Toppbetyg rakt igenom! Fantastisk service, samtliga rätter som vi beställde var en riktig smakupplevelse. Vi ses garanterat igen.

Väldigt god mat. Hög kvalité. De älskar sitt jobb och det får man känna i smaker och service.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
5,0
11

Representerar du Aleks y Filip?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Aleks y Filip?

På Aleks y Filip serveras bland annat:

  • Spanskt

Vad kostar det att äta på Aleks y Filip?

Aleks y Filip ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$)/Mellanklass ($$$).

Har Aleks y Filip uteservering?

Ja, Aleks y Filip har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Var ligger Aleks y Filip?

Aleks y Filip ligger på Bjälbogatan 32, 118 69, Södermalm. I närheten ligger Södra Station, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Medborgarplatsen (ca 550m).