Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Aleks y Filip

5,0
6 betyg
Redigera Aleks y Filip

Med fokus på kvalitativa råvaror och ett stort utbud av vin och cocktails, driver bröderna Aleksandar och Filip denna spanska restaurang med traditionella rätter från hemlandet. Aleks y Filip ligger mitt på Södermalm, ett stenkast från Södra Station.

Intill Rosenlundsparken, ett stenkast från Mariatorget och Hornsgatan, hittar du spanska Aleks y Filip. Men detta är inte någon tapasrestaurang; här satsar man på traditionella spanska rätter så som man äter dem i Spanien.

Menyn består bland annat av charkuterier, tortilla, grillad bläckfisk från Galicien, lammracks och råbiff, serverat från öppet kök. Till detta skakar bartendern ihop cocktails som Negroni Rosado, Kalle Mucho och Piña Sangria. Föredrar du vin kan du välja från en generös vinlista, eller be att få något rekommenderat. Aleksander och Filips förkärlek för vin präglar utbudet av 150 olika viner som finns på restaurangen, både samtida och klassiska. Vinerna kommer från världens alla hörn, såsom Spanien, Frankrike, Italien, USA och Argentina, med vissa länder och regioner särskilt representerade.

Aleks y Filip erbjuder sittplatser både inomhus och på uteserveringen när vädret tillåter. Interiören är modern, avskalad och med en känsla av Spanien. Trämöbler möter rotting, textilier och skinn, mässingdetaljer och dov belysning. Här kan man mötas upp för en lång middag med vänner, kollegor eller familj, och vill man kan man boka deras chambre séparée längst in i lokalen, perfekt för en privat middag.

Användarbilder på Aleks y Filip Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bläckfisk – Bild från Aleks y Filip av Marko S.
  • Torsk – Bild från Aleks y Filip av Marko S.
  • Griskind – Bild från Aleks y Filip av Marko S.
  • Bild från Aleks y Filip av Marko S.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
14 apr 2022 · Uppdaterad

Makalöst vällagad, kreativ och samtidigt enkel mat. Det lufttorkade Cecina de Leon-nötköttet till förrätt var så mört att det kunde tänkas sönder, smakmässigt en implosion av umami, nötighet och gräsigt fett. Bläckfisken må... Visa hela »

2 jul 2022

Lokalen, servicen, maten och läget är oslagbart i dagsläget!

16 jul 2022

Spansk mat och tapas rätter du garanterat inte hittar någon annanstans i stan. Aleks Y Filip måste testas för att förstå att spansk tapas&mat inte är endast bacon inlindade dadlar och Paella. Här får ni uppleva rätter av klass och känsl... Visa hela »

15 jul 2022

Toppbetyg rakt igenom! Fantastisk service, samtliga rätter som vi beställde var en riktig smakupplevelse. Vi ses garanterat igen.

14 jul 2022

Väldigt god mat. Hög kvalité. De älskar sitt jobb och det får man känna i smaker och service.

5 jun 2022