Här hittar du bra dumplings i Stockholm

Här hittar du bra dumplings i Stockholm

Vem älskar inte dumplings? De fyllda, kinesiska degknytena är ett populärt inslag på många asiatiska krogar i Stockholm, och självklart är de perfekta att dela runt bordet med hela sällskapet. Samla familjen eller vännerna eller kör en middag på tu man hand – här guidar vi till restaurangerna med Stockholms bästa dumplings på menyn.

Innehållsförteckning
 1. Stockholms bästa dumplings
  1. Mormors – Genuint och gott
  2. Barbro – Friterat
  3. Saya Sushi Östermalm – Handgjorda dumplings
  4. 58 Dim Sum – Prisvärt och charmigt
  5. Ho's – Genuina kinarätter
  6. Eat East – Kinesiskt från Sichuan-köket
  7. Chong Qing – Populär doldis i Liljeholmen
  8. Steam – Sätter miljön i främsta rum

Stockholms bästa dumplings

Mormors

Hemsida

Genuint och gott

På Bondegatan på Södermalm kan du äta dumplings tills det sprutar ur öronen på dig. På Mormors Dumplings är det föga förvånande de kinesiska degknytena som står i fokus, med diverse fyllningar och tillbehör. Här finns det gott om sittplatser och priserna är snälla.

Barbro

Friterat

Vid vattnet i Hornstull hittar du Barbro, som serverar ambitiösa fusionrätter. Menyn rymmer visserligen endast två friterade dumplingrätter, en med högrev och en vegetarisk variant, men dessa är så pass goda att de ändå platsar i guiden. Till den vegetariska serveras shisobuljong som du doppar din dumpling i, och till köttvarianten kommer tryffelmajonnäs.

Saya Sushi Östermalm

Hemsida

Handgjorda dumplings

Saya Sushi är ett litet hål i väggen på Linnégatan på Östermalm, där du kan äta såväl lunch och middag som beställa take away och hemkörning. Utöver handgjorda dumplings kan du beställa sushi, yakitori, yakiniku och bentolådor.

58 Dim Sum

Prisvärt och charmigt

Vad som utmärker Renstiernas Gatas egen dumpleria 58 Dim Sum är mängden variationer på dumplings och spännande tillbehör. Nummer 58 skvallrar om priset då man väljer en sorts dumplings under lunchtid. 68 kr vid middag. Stämningen på den lilla restaurangen följer SoFo-anda - brokigt, färgstarkt och opretentiöst.

Ho's

Hemsida

Genuina kinarätter

Bland kinakrogar i kvartersanda och buffékoncept passar Ho's inte alls in. Och det är tur. Det är inte många gånger Stockholm får uppleva genuin kinamat. Ho's har sedan öppning serverat sina hemmagjorda dumplings, som blivit en riktig klassiker.

Eat East

Sponsrad

Kinesiskt från Sichuan-köket

Eat East är en traditionell, kinesisk restaurang där du hittar goda dumplings på både lunch- och middagsmenyn. Till middag finns det även mängder av traditionella, kinesiska Sichuan-rätter som wok och soppor att välja bland, och på lunchen hittar du flera andra asiatiska klassiker som sushi, yakiniku eller pad thai om du är sugen på det.

Chong Qing

Hemsida

Populär doldis i Liljeholmen

En oanad foodie-favorit på andra sidan vattnet från Hornstull. Paradnumret må vara ställets hot pot, men restaurangen är även ett hett tips till dig som älskar hemgjorda dumplings. Ät dem till förrätt eller gå loss på en hel varmrätt med valfri fyllning. Opretentiöst och prisvärt.

Sätter miljön i främsta rum

Steam slog upp portarna till den första restaurangen 2009. I dag finns Steam på två adresser i stan. Här försöker man alltid ha miljön i åtanke, både när det gäller produktion och råvaror. Aldrig halvfabrikat och alltid egna recept, anpassade efter säsongens råvaror. Välj och vraka mellan ett gäng dumplingsorter och tillbehör.

Dumplings eller Dim Sum är kort och gott kokade degknyten. Degen baseras på mjöl, potatis eller bröd och innehållet brukar bestå av kött, fisk, grönsaker eller sötsaker. Dumplings kan antingen kokas, ångas, stekas, friteras, bakas i ugn eller sjudas. Utformningen kan se annorlunda ut beroende på tycke och smak. Vissa liknar solida kokade degbollar, som gnocchi, medan andra ser ut som köttbullar med en tunn deg runt om. De kan ätas som de är, i soppor eller stuvningar eller som man känner för egentligen.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta