Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Grand Escalier

4,0 • 3 recensioner
Grand Escalier

Inne i Sturegallerian gömmer sig det tjusigt inredda brasseriet Grand Escalier, en fransk krog-oas som är känd bland många. Här ryms restaurang, bar och en stor, lummig innergård som lockar till sig gäster och obotliga frankofiler året runt.

Sniglar, sammet och chablis – en trappa upp från Sturegallerians ljushall ligger restaurangen med det passande namnet Grand Escalier. Här är gallerians kommers avlägsen; istället präglas den överdådiga lokalen av fransk dekadens och elegans, och maten följer samma tema. Moules marinières, boeuf bourguignon och chèvre chaud får sällskap av en del nordiska rätter och råvaror på menyn.

Grand Escalier rymmer förutom en restaurang även en bar, lounge och innergård. Inredningen knyts ihop av snirkliga former, len sammet och prunkande växtlighet. Innergården går under namnet Jardin och stoltserar med att vara Stockholms största innergård som dessutom har öppet året runt. Även cocktailbaren är en förlängning av Grand Escalier – och erbjuder franskinspirerade cocktails med egeninfuserad sprit, hemmagjorda bitters och välkända klassiker som Espresso Martini och French Daiquiri.

Här serveras utöver lunch och middag också en populär brunch som kan intas på innergården under filtar och värmare. I dryckesväg serveras bland annat klassiska brunch-cocktails som Bellini och Mimosa och detsamma gäller maten. Den som föredrar en hederlig äggrätt beställer det medan sällskapets mer experimentella skara förslagsvis sneglar på à la carte-menyns andra sektioner.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Aw på terrassen/ inne i baren, lunch/middag i matsalen. Escalier passar för dom flesta tillfällena. Rekommenderas 👍

Typiskt franskt kök. Jag har varit här några gånger med något års mellanrum, man vet vad man får och det håller samma nivå. Första gången tog vi hängmörad biff för två personer, köttet var riktigt mört och... Visa hela »

Listad i: Favoriter

Grand Escalier blev bra mycket bättre efter ombyggnationen. Nu känns restaurangen bättre i utformning. Gillar framförallt de runda borden om man är ett gäng. Menyn är bra men lite kort. Har man ätit ett par gånger här så hinner man snabbt prö... Visa hela »

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

För Nyt Års afton kväll 800kr mat oväntad sämre kvalitet(potatis piure kalt och max 50-60gram..)fisk 100gr biten ;detta kunde inte serveras till 6 år gammal barn ,tycker jag.

Det är Nyt År afton rätter -inte vablig luch för 180kr.

... Visa hela »

Kommer inte in om man har shorts en varm sommarkväll samtidigt som tjejer kommer in med kort kort kjol.. IQ badboll vakter..