Nästan fullpott! Älskar konceptet som Teatern levererar och att det går att få tag på en del av svenska kockelitens mat till en schysst peng, även fast det inte kan mäta sig med kärnrestaurangerna. Och att det skapar en exklusiv känsla tror jag alla som besökt mathallen är rörande överens om.
Dagens kvällsmat fick bli en ramen med nudlar på ägg och vetemjöl, krispig söt kyckling, purjolök och groddar med fin hetta och stark smak av rostade sesamfrön. Väldigt mustigt och kycklingen var helt klart det godaste i skålen. Mör, smörig och välsmakande. Buljongen tog lite överhand dock och fick mot slutet en bitter bismak som gjorde att jag inte kunde äta upp allt. Det fattades en tydligare umamismak som jag tycker är viktigt i en buljong. Utöver det var det väldigt gott och det märktes att det inte var vilken mat som helst som serverades ut. Kanske därför jag tyckte det kändes annorlunda då ”vanliga” hak oftast använder färdigköpta och översaltade baser. Får helt enkelt återkomma och smaka mer av utbudet som Adam/Albin erbjuder.
Gör sig bra dom take-away och middag på plats i den snygga matsalen som omger alla restauranger.
Nästan fullpott! Älskar konceptet som Teatern levererar och att det går att få tag på en del av svenska kockelitens mat till en schysst peng, även fast det inte kan mäta sig med kärnrestaurangerna. Och att det skapar en exklusiv känsla tror jag all...
Förvånansvärt bra ramen! Var först lite skeptisk då jag helst vill att min ramen ska va serverad i en riktig skål och inte i en takeaway plast-skål. Beställde en Fully loaded ramen med ett extra ägg i. Jag hade dock kunnat skippat ägget. Buljongen var väldigt smakrik, dock nästintill lite för salt. Nudlarna var fantastiska och tillbehören lite väl sparsamt. Minuspoäng för plastskeden, nästintill omöjlig att äta med den.
Förvånansvärt bra ramen! Var först lite skeptisk då jag helst vill att min ramen ska va serverad i en riktig skål och inte i en takeaway plast-skål. Beställde en Fully loaded ramen med ett extra ägg i. Jag hade dock kunnat skippat ägget. Buljonge...
En dag ska jag titulera mig ramen-proffs men det är jag inte nu. Jag gillar egentligen bara idén med att sörpla nudlar i en mustig och smakrik buljong och hänföras över hur mätt en kan bli på just nudlar och vatten.
Jag är ett fan av nudelluncherna på Adam & Albin och varit där fler gånger än jag tänker erkänna (hint, jag har inte alltid checkat in, CHOCKEN). Det gör mig kanske till fel person att vara kritisk till just nyöppnade Raamen och det tänker jag inte heller vara. Däremot är det en helt annan miljö än i studion och även om de flesta förstått vid det här laget att Teatern i Ringen är en foodcourt tänker jag säga det igen. Det är alltså snabbmat du får här, serverat i papptallrikar och med plastbestick. Eller serverat; du beställer, betalar och väntar på din mat som du sen tar på brickan och hoppas på att få en plats någonstans.
Både jag och maken gick på Fully loaded ramen med fläskkött och smart som maken är tog han extra nudlar (fast bara till sig själv). Hade jag inte vetat att jag kunde ha det som tillval hade jag varit nöjd men nu blev jag avundsjuk på hans berg av nudlar när min tallrik gapade tomt med bara buljong kvar. Som den gentleman han är så fick jag extra nudlar av honom. Det är också min rekommendation om du är riktigt hungrig. Har du med dig barn finns det också en Little ramen med nudlar, buljong och kyckling. Upptäckte det tyvärr för sent men nästa gång får hela familjen sörpla ihop.
Smakmässigt är det toppen. Mört kött, sötma från äpplen, krispigt poppad majs och lagom mängd koriander. Koriander är en svår krydda och maken surade över att det inte stod på menyn eftersom han är en av de där konstiga typerna som inte tycker om det så jag fick hans också. Jag var lycklig.
Det är dock svårt att äta. Inte att använda pinnarna och sörpla i sig nudlarna men skeden som står till ditt förfogande är hopplöst liten och passar bättre att mata barn med morotspuré än att äta upp buljongen. Jag ville nästan lyfta upp pappskålen mot munnen och hälla i mig det men med dottern i samma sällskap hade det kunnat blir alltför spännande.
Teatern kommer vara mitt vattenhål framöver och Raamen är ett självklart val, speciellt de här kalla månaderna spm väntar.
En dag ska jag titulera mig ramen-proffs men det är jag inte nu. Jag gillar egentligen bara idén med att sörpla nudlar i en mustig och smakrik buljong och hänföras över hur mätt en kan bli på just nudlar och vatten.